loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş İstanbul 4 No'lu Şube, genel kurulunu 12 Eylül'de yapacak

Eğitim-İş İstanbul 4 No'lu Şube, genel kurulunu 12 Eylül'de yapacak
Tarih: 05.09.2020 - 15:00
Kategori: Sendika

Geçtiğimiz yıl kayyum atanan Eğitim-İş İstanbul 4 No'lu Şube, genel kurulunu 12 Eylül'de gerçekleştirecek.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş Sendikası'nın İstanbul 4 No'lu Şubesi, genel kurulunu 12 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nde saat 11.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirecek.

Kayyum heyetinin yönetiminde genel kurula gidecek olan sendikada yönetime aday olan üyeler bir deklarasyon yayınladı.

Grup sözcülüğünü Alkoç Turan Başgönül'ün yaptığı yönetime aday ekip, "Sendika içi demokrasiyi hâkim kılmak, üyelerimizin seçme ve seçilme haklarını kullanmalarını sağlamak, şeffaf ve katılımcı sendikal mücadeleyi gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Yönetime aday ekibin yayınladığı deklarasyon şöyle:
"Eğitim-İş'imizin çok değerli üyeleri, Mustafa Necati’nin devrimciliğinden, TÖS'ten, TÖB-DER'den, Köy Enstitülerinden, Fakir Baykurt’tan devraldığımız azim ve mücadeleyle kurulan Eğitim-İş'imizin 15. yılını yaşadığımız şu günlerde; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti, onun değerlerini ve öğretilerini; laik, bilimsel, demokratik ve ulusal eğitimi korumak ve geliştirmek üzere İstanbul 4’nolu şubemizde mücadele arkadaşımızla birlikte yola çıktık.

Hepimizin bildiği üzere önceki genel kurulumuz tüzüğümüze ve örgütsel kültürümüze uygun yapılmadığı için şube yönetim kurulu mahkeme kararı ile görevden alınmış ve yerine yine mahkeme tarafından kayyım heyeti atanmıştır. Sendikal tarihimizde bir ilk olarak kayyım heyetinin yürüttüğü bir genel kurul sürecini yaşamaktayız. Belirtmiş olduğumuz bu gerekçelerle, şubemizde tüzüğümüze uygun, şeffaf, katılımcı, demokratik bir yönetim anlayışını kalıcı hale getirmek için yola çıktık.
Şubemizin içine girdiği dar boğazı açmak ve sendikamızın yurdumuzun genelinde gösterdiği başarıyı ve eğitim çalışanlarına verdiği umudu verebilmek için yola çıktık.
Eğitim-İş’i üyelerimizle buluşturmak ve şubemizi dayatılan siyasal aidiyetlerden kurtarmak için yola çıktık.
Bizler şubemizi sendikamızın aslolan çizgisine kavuşturmak ve bütün siyasal partilerden bağımsız kılmak amacı ile “Güçlü Eğitim-İş  güçlü cumhuriyet” hedefimizi ortaya koyarak yola çıkıyoruz.
Sendikal mücadelemizi daha ileriye taşımak ve etkin kılmak üzere, Eğitim İş’in siz değerli üyelerini; en puslu ve en ümitsiz dönemlerde dahi şaşmaz pusulamız olan Atatürk ilkeleri temelinde, sendikal mücadelemizde yanımızda olmaya çağırıyoruz. 
Sendikal örgütlenmemizin önündeki engelleri kaldırmak, örgütlü sendikal mücadeleye yönelik baskıları kırmak, gönüllü avukatlardan oluşturacağımız hukuk komisyonlarının desteği ile liyakatsiz idarecilerin eğitim çalışanlarına yönelik baskılarına dur demek; öğretmenlik mesleğine yönelik ayrımcı ve aşağılayıcı politikalara karşı mücadele ederek akamete uğratmak için yola çıkıyoruz.
Sendika içi demokrasiyi hâkim kılmak, üyelerimizin seçme ve seçilme haklarını kullanmalarını sağlamak, şeffaf ve katılımcı sendikal mücadeleyi gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz.
Eğitim-İş’imiz kurulduğu günden bugüne ülkemizde ve hatta başka ülkelerde yaşanan emeğin ve çalışanların gündemi olan hemen hemen her konuya parmak basmakla kalmamış; bu süreçte ülkemizde yaşanan cumhuriyet karşıtı, cumhuriyetin kurucu felsefesi ve kurucuları ile ilgili sorunları olanlarla da mücadeleyi iş bilmiştir.
Bizler de şubemizde Eğitim-İş’in yani eğitim emekçilerinin gündemlerini hayata geçirerek hep birlikte daha iyiyi ve güzeli bulmak için yola çıkıyoruz. Eğitim-İş, bu yolda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferlerinin kalesidir. Bu kale dimdik ayakta kaldığı sürece Cumhuriyet'in aydınlanma devrimlerine içten ve dıştan yapılan hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır.
Mücadelemiz, ilk kuruluş gününün heyecanı ve yarın ne olacağının bilinciyle sürecektir. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın Eğitim-İş!

Ulu Önder’in dediği gibi; 'Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar'. Dinlenmemek üzere çıktığımız bu zor ama onurlu yolculuğumuzda, emek demokrasi ve cumhuriyet mücadelemizde bizimle birlikte yürüyen, desteğini esirgemeyen bütün mücadele arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu demokratik yarışta aday olan tüm dostlara başarılar diliyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları