loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-Sen Şube Başkanı Şanlı gözaltına alındı

Eğitim-Sen Şube Başkanı Şanlı gözaltına alındı
Tarih: 26.06.2013 - 19:58
Kategori: Sendika

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Türkiye genelinde başlatılan gözaltılar kapsamında bugün Eskişehir'de de gözaltılar yaşandı...

Gezi Parkı protestolarının yoğun yaşandığı illerden biri olan Eskişehir’de bugün erken saatlerden itibaren polis, tarafından ellerindeki liste doğrultusunda gözaltılar yapıldı. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerine doğru 8 kişi evlerinden ya da işyerlerinden alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

EĞITIM-SEN ŞUBE BAŞKANI DA VAR

Gözaltına alınanlardan biri de Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı. Şanlı, Şube binası önüne gelen sivil polislerce burada gözaltına alınarak götürüldü. KESK ve DİSK ’in, Gezi Parkı protestolarına da denk gelen 4-5 Haziran tarihli grev çağrısı doğrultusunda Türkiye genelindeki Eğitim-Sen’li öğretmenler meydanlara çıkmış eylemler gerçekleştirmişti. Şanlı’nın bu eylemlere katılmaktan kaynaklı gözaltına alındığını savunan Eğitim-Sen Genel Merkez Basın Yayın Sekreteri Tuğrul Çulfa, “Sendikal, yasal hakkımızı da mı artık kullanmayacağız. Gelinen aşama, hukuksuzluğun adeta hukuk haline dönüştüğünü göstermektedir” dedi.

Can Güleryüzlü / Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları