loading
close
SON DAKİKALAR

''Ekmeğimizi işimizi geri alana kadar buradayız’'

''Ekmeğimizi işimizi geri alana kadar buradayız’'
Tarih: 02.11.2012 - 20:28
Kategori: Sendika

Direnişlerinin 166. gününde BEDAŞ işçilerine sanatçı Hilmi Yarayıcı ve Laz Marx destek verdi...

 

Haberin fotoğrafları için tıklayın

Direnişlerinin 166. gününde Galatasaray Meydanı'ndan BEDAŞ Genel Müdürlüğü önündeki direniş çadırına yürüyen BEDAŞ işçilerine sanatçı Hilmi Yarayıcı ve Laz Marx destek verdi.

Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri, direnişlerinin 152. gününde Galatasaray'dan BEDAŞ'a yürüdü.

"Atılan işçiler geri alınsın" pankartıyla BEDAŞ'a yürüyen işçiler, yol boyunca işçiler sık sık ‘’BEDAŞ’ta direniş kazanacak’’, ‘’Ekmek yoksa adalet yoksa barışta yok’’, ‘’Susma haykır taşerona başkaldır’’, ‘’Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük’’ sloganları attı.

Yürüyüş sırasında THY Taksim bilet satış bürosu önüne gelen işçiler, ’Havayolu işçisi yanlış değildir’’ sloganları atıp, işten atılan havayolu işçilerini desteklemek amacıyla beş dakika oturma eylemi yaptı.

 

 

''Açlık grevleri için tüm yetkililer göreve''

BEDAŞ önünde işçiler adına açıklama yapan BEDAŞ işçisi Arif İnan 700’e yakın siyasi tutuklunun yaptığı açlık grevleri için,  kitlesel ölümlerin yaşanabileceği bir noktaya sürükletildiğini belirterek, diyalog yoluyla kimsenin zarar görmemesi için iktidarın başta olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırdı.

İktidarın, saldırılar Bursa'da, İstanbul'da ve halkların beraber yaşadığı bir çok yerde emek ekseninde birleşebilecek halkları bir daha birleşemeyecek kutuplara ittiğini söyleyen İnan, “Yasal haklarımızı aradığımız için işten atılan bizler ile anayasal hakları olan gösteri ve yürüyüş haklarını kullanan bu ülke insanlarına yapılan saldırıların bir ve aynı zihniyet tarafından hayata geçirildiğini görüyor ve biliyoruz’’ dedi.


Sendikalar Yasası Veto Edilmelidir!

Sendikalar ve Toplu iş Sözleşmesi Yasası emek örgütlerinin tüm uyarı ve itirazlarına rağmen meclisten geçerek Cumhurbaşkanının onayına sunulduğunun altını çizen İnan,  Enerji Sen olarak uluslararası emek örgütleri tarafından da başlatılan çağrıya destek verdiklerini, Cumhurbaşkanına, milyonlarca işçiyi örgütsüzlüğe mahkum etmek isteyen, sendikal özgürlükleri yok sayan bu yasayı veto etme çağrısı yaptı.



Taşerona Köle Olmayacağız!

İnan, Çalışma Bakanlığının, Sendikalar Yasasının ardından hızla taşeron çalıştırma ile ilgili bir yasal düzenleme yapacağını duyurmasına işaret ederek, taşeron sistemin  kanunların hiçe sayıldığı, maaşlarımızın ya gasp edildiği yada geciktirilerek ödendiği, bir avuç taşeron patronunu zengin etmek ve yüz binlerce taşeron işçisini güvencesizliğe mahkum etmek üzerine kurulu bir sömürü çarkı olduğunu ifade etti.



Ziya incedere Yalnız Değildir!

Taşeron şirketin sözleşmesi gerekçe gösterilerek çalıştığı işyerinden, uzak bir yerde görevlendirilmek istendiği için yasal haklarını kullanarak bunu kabul etmeyen ve hastane bahçesinde kurduğu direniş çadırı ile "işe dönüş" mücadelesine başlayan oısk Dev Sağlık-iş üyesi sağlık işçisi Ziya İncedere’nin yanında olacaklarını da duyuran İnan, “3 mevsim geçti, kış ayları yaklaştı. Kara, kışa, sele, rüzgâra aldırış etmeyiz. Ekmeğimizi işimizi geri alana kadar buradayız’’ dedi.

Basın açıklamasında sonra Hilmi Yarıcı söylediği Kürtçe ve Türkçe ezgilerle direnişteki Bedaş işçilerine destek verdi.


İşçiler, Yarıcı’nın söylediği ezgilere alkış ve halaylarla eşlik etti.


Direnişteki işçilere destek vermek için orada bulunan tiyatrocu Laz Marx olarak bilinen Kamil Kartal da oyunundan sergilediği bir sahneyi oynadı.


 

Vişne Haber Ajansı/Rojda Duygu Yeşilgöz


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları