Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın konut ve tüketici kredilerinde faizi düşürmelerine ilişkin açıklama yaptı.
BOTAŞ'ın ilan ettiği doğalgaz toptan satış fiyatları kapsamında doğalgaz fiyatlarında konutta yüzde 14,97 sanayi bölgelerinde yüzde 13,73 oranında zam yapıldı.
Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2019 yılı Haziran ayında, 2018 yılının aynı ayına göre %14,3 azalarak 11 milyar 82 milyon dolar, ithalat %22,7 azalarak 14 milyar 259 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Uysal, yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı.
Dolar/TL bu sabah itibarıyla 5.55 seviyesinde işlem görüyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, faizde indirim sürecine girildiğini belirterek, "Bu haftadan itibaren kamu bankaları basta olmak üzere kredi faizlerinde indirim göreceğiz" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çiftçilerin alacağı destek ödemesiyle ilgili açıklama yaptı.
Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 83,4 iken, temmuz ayında yüzde 3,3 oranında azalarak 80,7 oldu. Düşüşün tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandığı belirtildi.
Merkez Bankası'nın 'ihtiyat akçesi'nin bir bölümünün Hazine'ye aktarılmasının ardından, başta Karayolları ve enerj olmak üzere bazı kamu kurum ve kuruluşlarının finansal talepleri karşılandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yaklaşık 2.5 milyar TL ödenek aktarıldı.
Dolar/TL'de bu hafta Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon raporu ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı beklenirken TL'de değer kazancı da devam ediyor. Dolar TL bu sabah güne 5.62 seviyesinin hemen altında başladı.
Hükümetin, mevcut ekonomi programında belirtilen bütçe açığı ve borçlanma seviyelerininin aşılacağı yönünde bankacıları bilgilendirdiği ve bu doğrultuda Hazine’nin borçlanma limitini artırmak için ekim ayında düzenleme yapılacağı belirtildi.
Marketlerde poşete para vermek istemeyen vatandaşlar, manav reyonlarında ücretsiz verilen ince poşetlerden çok sayıda alarak ürünlerini bu poşetlere koymaya başladı.
Devletin katkısıyla cazipleşen Bireysel Emeklilik Sistemi'ne ilişkin hükümet yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Yapılacak değişiklikler 12 milyon insanı ilgilendiriyor.
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, siyasi iktidarın gerekli tedbirleri almaması durumunda Türkiye’nin önümüzdeki 6 ayda büyük bir ekonomik krizin içine gireceğini söyledi.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, Türkiye’nin OECD ülkeleri içinde enerji fiyatlarının en çok artığı ülke olduğunu açıkladı.
TTB’nin çalışmasına göre, 2018 yılı bütçesinden şehir hastaneleri kullanım ve değişken hizmet bedeli için harcanan 2,6 milyar TL ile 150 yataklı tam teşekküllü 64 hastane yapılabilirdi
Türkiye Kamu-Sen’in hesaplamalarına göre, 2018 yılında ortalama memur maaşı 2017 yılına kıyasla aylık olarak 164 lira değer kaybetti.
Et ve Süt Kurumu (ESK) et alım fiyatlarına zam yaptı. Karkas et alım fiyatlarında kilogram başına 2 liralık artışa gidilirken, zammın gerekçesi olarak ‘maliyet artışından ve üretici talebinden dolayı’ denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden aldığı Murat Çetinkaya'nın TCMB bünyesinde oluşturduğu birimde görev yapan 4 koordinatörün görevden alındığı belirtildi.
TÜİK vatandaşın hangi alana ne kadar para harcadığını açıkladı. Harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 23,7 ile konut ve kira harcamaları aldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının bankaların fonlama maliyetini ve mevduat faizlerini düşüreceğini belirtti