Milli Piyango'nun özelleştirilmesinde en iyi teklifi 9 milyar 320 milyon lira ile Sisal - Şans Ortak Girişimi verdi.
Merkez Bankası’nda eski Başkan Murat Çetinkaya döneminde göreve getirilen genel müdürlerin tümü Banka Meclisi tarafından görevden alındı.
Türkiye'de 74 ilin kredi borcu birikmiş mevduatını aştı. Yerel seçimlerin ardından birçok ile değişikliği yapan başkanlar devraldıkları borçları belediye binalarına asmış, tablonun ne duruda olduğunu gözler önüne sermişti.
Dolar ve euro Perşembe gününe düşüşle başlarken, sterlin hafif yükseldi.
Benzin fiyatında bu geceden itibaren litrede 28 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Kaynaklar, motorin fiyatlarında da cuma gününe kadar indirim yapılabileceğini belirtiyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı kararı ile yurt içi ve yurt dışındaki şirketlere iştirak edebilecek. Ekonomi yazarı Nedim Türkmen yeni düzenlemenin borçlu ve iflas noktasındaki şirketler için çıkarıldığını söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Düşük faizli kredilere rekor seviyede talep geldi" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının bu ay Kurban Bayramı sonrasına denk gelen maaş ödemelerinin 9 Ağustos Cuma günü yapılacağını bildirdi.
Çeşme-Alaçatı Havaliman'a 1.4 milyar euro gelir garantisi verildi iddiasına havalimanını yapan firmadan yanıt geldi. Firmanın yaptığı yazılı açıklamada "Garanti gelir haberlerde yazdığı gibi 1milyar 400 milyon USD değil, ilk 12 yılın toplamında sadece14 milyon euro'dur" ifadeleri yer aldı.
Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vadelerde 100 baz puan artırdı. Kararla birlikte piyasadan 2,1 milyar dolar likidite çekilmesi bekleniyor.
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yap-işlet-devret projeleri için devletin kasasından para çıkmadığını söylemesine tepkiler sürüyor. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, tamamlanan projeler için verilen garantiler kapsamında, yandaş inşaat şirketlere 9,5 milyar lira ödendiğini söyledi.
TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %1,36, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,44, bir önceki yılın aynı ayına göre %16,65 ve on iki aylık ortalamalara göre %19,91 artış gerçekleşti.
Artan maliyetler altında ezilen çiftçi, borç yükü altında üretimine devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) sektörel kredi verileri, çiftçinin içinde bulunduğu borç batağının her geçen ay katlanarak arttığını ortaya koydu.
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, yılın ilk yarısında 21 bin 20 kişi artarak 201 bin 176'ya ulaştı.
Sigarada yapılan 3 liralık zamma Marlboro, Parliament, Lark gibi ürünleri çıkaran Philip Morris markası eklenirken, bazı esnaflar ürünleri zamlı fiyattan satmak için raflarını boşalttığı iddia edildi.
Merkez Bankası’nın hesabına göre, elektrik ve doğalgaza yapılan son zamlar yüzünden tüketici fiyatları 1.2 puan birden yükselecek. Merkez Bankası, doğalgaz zamlarının elektrik fiyatlarını artıracağını bunun da birçok ürüne zam olarak yansıyacağını bildirdi.
23 Haziran seçimleri sonrası zam haberleri gelmeye devam ediyor. Son yapılan zamlarla British American Tobacco ürünlerinde 3 liraya varan yükselme oldu.
Finans dışı şirketlerin döviz açığı 180.259 milyar dolara geriledi
Doğalgaza yüzde 15 zam gelirken, gazı pahalıya ithal eden hükümetin maliyet bazlı fiyatlamaya geçmesiyle zamların arkasının gelmesi bekleniyor.
Ziraat Bankası ve Vakıfbank'tan sonra Halkbank da kredi faizlerinde indirim yaptı.
Kamuda çalışan işçilere verilen bir maaş tutarındaki ikramiyenin ödeme tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanlığı kararına göre ikramiyenin ilk yarısı 9 Ağustos'ta, ikinci yarısı ise 13 Aralık tarihinde ödenecek.