loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı: Gece ulaşımı durduruldu, seferler azaltıldı

Ekrem İmamoğlu yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı: Gece ulaşımı durduruldu, seferler azaltıldı
Tarih: 20.03.2020 - 12:30
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cuma ve cumartesi uygulanan 24 saat ulaşım hizmetinin koronavirüs tedbirleri kapsamında durdurulduğunu açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında aldıkları yeni kararları İstanbullularla paylaştı.

İmamoğlu, cuma ve cumartesi uygulanan 24 saat ulaşım hizmetinin durdurulduğunu, işe gidiş ve dönüş saatlerinin dışında da sefer azaltmasına gidileceğini açıkladı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"24 saat ulaşım hizmeti vardı. Bu hizmet özellikle hafta sonu yoğun bir şekilde çalışan ve sosyal hayatı güçlendirmek adına yaptığımız bir hizmetti. Bunu geçici olarak durduruyoruz. Bu hizmetin gece sektörüne ve çalışan emekçilere katkısı vardı. Ama şimdi korunamamız lazım. Zaten birçok işletme kapalı. Cuma cumartesi uyguladığımız 7/24 ulaşım hizmetine bugünden itibaren ara vereceğiz.

Ulaşım stratejimizde bazı değişiklikler yapacağız. İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında bir azaltmaya gideceğiz. Bugüne kadar hiç sefer azaltması yapmadık. Seyahat oranı yüzde 60 oranında azaldı. Kent içindeki mobiliteyi mümkün olduğunca azaltmak adına seferlerimizde bir miktar kısıtlama yapıoruz. Yeni seferler sosyal medya aracılığımızla duyurulacak. 

60 yaş ve üstü hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Ulaşımı kullanmanızda yüzde 70 azalma olmuşsa da bunu sıfırlamamız lazım. Elzem olmadıkça toplu alanlardan uzak durunuz, evinizde izole olunuz. Beldiyemiiz ilgilendiren bir ihtiyacınız olursa lütfen bizi arayın. Çağrı merkezleri bir telefonun ucunda. Bu süreçte hastalığın bulaşmaması, korunmak çok önemli.  

Sağlık çalışanlarımızı öncelemeye devam edeceğiz. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için il sağlk müdürlüğümüzle koordineli adımlar atacağız. Her türlü destek olacağız.

Büyükşehir belediyesinin 35 ambulansı koronavirüse karşı özel olarak donatıldı. Bütün çalışanlarımız doanımlı hale getirildi, bütün tedbirler alındı. 35 ambulansımız halkımızın hizmetinde olacak. 

Semt pazar yerleriyle ilgil tavsiyemizi yineliyorum. Sadece gıdaya dönük pazar kurulacak. Aralıklı şekilde pazar kurulacak. Çalışan esnaf bütün tedbiri alacak. Pazar giriş çıkışlarında çalışanlarımız dezenfektanla hizmet edecek. 

En az kayıp ve en az bulaşma oranıyla dünyaya örnek bir ülke, örnek bri İstanbul olmak istiyoruz. 

Büyükşehir belediyesinin yayınlanmış kültür sanat etkinliklerini sosyal medya hesaplarından yayınlayacağız. 

Kol kola dayanışmayla bu zor günleri atlatacağız." 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları