loading
close
SON DAKİKALAR

‘El Kadı’yı ünlü işadamının jeti getirdi’

‘El Kadı’yı ünlü işadamının jeti getirdi’
Tarih: 31.12.2013 - 12:35
Kategori: Dünya

Arandığı dönemde Başbakanlık korumaları aracılığıyla Türkiye'ye girdiği öne sürülen Yasin El Kadı'nın, ünlü bir işadamının uçağını kullandığı belirlendi...

BM tarafından terör listesine alınan ve arandığı dönemde Başbakanlık korumaları aracılığıyla Türkiye’ye girdiği öne sürülen Suudi işadamı Yasin El Kadı‘nın, ünlü bir işadamının uçağını kullandığı belirlendi.

Savcı Muammer Akkaş’tan alınan ikinci yolsuzluk soruşturmasına ilişkin dosyadaki bilgiler arasında El Kadı’nın, BM terör listesinde bulunduğu dönemde, 4 kez Türkiye’ye girdiği iddia edilmişti.

Gazeteport’un haberine göre; El Kadı’nın arandığı 14 Haziran 2012′de Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldiği ve kendisini taşıyan uçağın ünlü bir holdinge ait ”Embraer” tipi ve ”TC-..H” kuyruk numarası taşıdığı belirlendi.

Kadı’nın Başbakanlık korumaları tarafından karşılanıp, VİP salonundan alınarak vize ve pasaport işlemi uygulanmadan Türkiye’ye girdiği ve görüntüleri de bulunan bu ziyarette, para nakledildiği savunuluyor. Kadı’yı yurda getiren özel uçağın sahibi olan holding patronunun adı da, 2. yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınacak kişiler arasında geçmişti.

El Kadı, ABD’deki 11 Eylül saldırısı sonrası Birleşmiş Milletler listesinde El-Kaide terör örgütü ile bağlantılı şahıslar arasında yer aldı. Uzun süre arandı ve daha sonra listeden çıkarıldı.

Başbakan Erdoğan geçen yılki bütçe görüşmelerinde ”Ben Yasin El Kadı’yı tanıyorum. Ona kefil olurum. Tanıdığım, bildiğim Türkiye ve Türk sevdalısı olan bir insan için bunu söylerim. BM’nin her gönderdiği o tür listede olan isimler terörist mi?” demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları