loading
close
SON DAKİKALAR

El Kaide Türkiye sınırındaki havaalanı'nı ele geçirdi

El Kaide Türkiye sınırındaki havaalanı'nı ele geçirdi
Tarih: 06.08.2013 - 16:47
Kategori: Dünya

El Kaide bağlantılı örgütler, Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki Minnig Askeri Havaalanı'nı ele geçirdi...

Suriye’de önceki gün Lazkiye’deki 10 Alevi köyüne düzenlenen saldırıların ardından dün de aralarında Kaide bağlantılı Irak İslam Devleti, Irak ve Levant İslam Devleti (ILİD) ve Tevhid Tugayı olmak üzere dokuz grup Türkiye sınırı yakınındaki Minnig Askeri Havaalanı’nı ele geçirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SİHG) göre havaalanı, ordunun ‘muhaliflerin denetimindeki bölgeleri savaş uçaklarıyla vurmasını engellemek için’ son 8 aydır ‘onlarca kez’ ele geçirilmeye çalışıldı, Aralık 2012’de de kuşatma altına alındı.

Olaydan bir gün önce ise ‘Zırhlı araç içerisindeki Suudi bir adam’ karargahın girişinde intihar saldırısı düzenledi. Şam Haber Ağı yetkilisi Muhammed Nur, olay yerinde bulunan yaklaşık 70 askerin çoğunun hayatını kaybettiğini, geri kalanların da 3 tankla kaçtığını söyledi.

Aynı saatlerde muhaliflerin elinde olan Aazaz, El Bab ve Atarib’e hava saldırısı düzenlendi. Sukkari semtindeki bir pazar yerinin bombalanması sonucu da 4’ü kadın ve çocuk olmak üzere en az 5 kişi öldü. Yayımlanan bir videoda ise Tarık El Bab’da sokağa dökülen halk ‘Allahu ekber’ diyerek muhaliflere destek verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları