loading
close
SON DAKİKALAR

'Elektrik şirketleri fatura fırsatçılığı yapıyor'

'Elektrik şirketleri fatura fırsatçılığı yapıyor'
Tarih: 20.04.2020 - 12:35
Kategori: Ekonomi

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, elektrik şirketlerini “fatura fırsatçısı” olmakla suçladı

Ahmet Akın, “Millet canının derdine düşmüş, evde oturdukça kabaran faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken, şirketler fırsattan istifade edip faturaları şişiriyorlar. Bu hangi vicdanın ürünüdür? Ortalarda görünmeyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i göreve çağırıyorum” dedi.

CHP’li Milletvekili Ahmet Akın, geçen yıl mayıs aylarında faturalardaki bazı kalemlerin “karartıldığı” için şirketlerin vatandaşa sattığı elektrik fiyatları üzerinden istedikleri gibi bedel biçebilme fırsatları doğduğunu söyledi. Mayıs – Haziran 2019 dönemindeki bir elektrik faturasında “dağıtım bedeli” açık bir şekilde yer bulurken mevzuattaki değişiklikle daha sonraki dönemlerde “dağıtım bedeli” kaleminin yer almadığını anlatan Ahmet Akın, şunları söyledi:

“Elektrik en son Ekim 2019’da zamlandı. Faturalar için yapılan mevzuat değişikliğinden ve zamlardan önce ‘elektrik tüketim bedeli’ 0,263304 TL’di. ‘Dağıtım bedeli’ olarak da 0,17114700 TL yazılıdır. Ancak bugün vatandaşa gönderilen faturalarda ‘dağıtım bedeli’ kalemi yok. Enerji tüketim bedeli olarak da 0,574385 TL yazıyor. Elektrik en son Ekim 2019’da zamlandı ve birim fiyatı bugün de geçerli olan fiyat yani 0, 348202 TL. Dağıtım bedeli ise 0,225831 TL. Neredeyse 2 katı! Bugün bu bedeli vatandaş faturalarında göremediği gibi ‘elektriğe zam geldi’ gibi duyuran da yok. Yani şeffaflıktan uzak vatandaş tamamen şirketlerin insafına bırakılmış bir durumda.”

“BAKANI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Ahmet Akın, şöyle devam etti:

“Bu kara günlerde vatandaş doğalgaz ve elektrik ücretsiz verilsin diye feryat ederken, şirketler insafsızca vatandaş daha az kullandığı halde elektrik ve doğalgaza 2 kat ücret ödüyor.Daha önce dağıtım bedeli ayrı bir kalem olarak faturalarda yer alırken neredeyse bu bir yıldır saklanıyor.Şirketler de bu elektrik ve doğalgaz zamlanmadığı halde bu bedellere zam yaparak vatandaşın sırtından haksız yere kazanç sağlıyor.Elektrik ve doğalgaz şirketlerinin yaptığı fırsatçılıktır.Haksız kazançtır.Bu yapılan ne vicdana sığar ne de insanlığa.İktidarı, Enerji Bakanını, EPDK’yı buradan uyarıyorum.Ortalarda görünmeyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i göreve çağırıyorum.”

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları