loading
close
SON DAKİKALAR

Emek ve meslek örgütleri 28 Aralık'ta Roboski'de

Emek ve meslek örgütleri 28 Aralık'ta Roboski'de
Tarih: 15.12.2012 - 16:34
Kategori: Sendika

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 34 Kürt köylüsünün öldürüldüğü katliamın birinci yıl dönümü olan 28 Aralık'da Roboski'de olacak...

İSTANBUL- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Tabipler Birliği (TTB), Roboski katliamının sorumlularının yargılanması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den yapılan yazılı açıklamada, "28 Aralık 2011 tarihinde Roboski'de 34 yurttaşımızın savaş uçakları ile katledilişi üzerinden tam bir yıl geçmek üzere" denildi.

Katliamın faillerin bulunması için hiçbir adım atılmadığı ve vicdanları rahatlatacak özür dilenmediği belirtilen açıklamada, sorumluların ortaya çıkmasını talep edenlerin de engellenmeye çalışıldığı kaydedildi.

Katliam AKP ve Genelkurmay tarafından "savaş zaiyatı" olarak değerlendirilmesine tepki gösteren emek ve meslek örgütleri, "Çoğu 13-20 yaş arasında olan 34 gencimizin ölümü 'yasa dışı iş yapıyorlardı' gerekçeleri ile meşrulaştırmaya çalışıldı. Öldürülen gençlerimizin acılı ailelerine dalga geçercesine 'kan parası' teklif edildi, 'tazminatlarını ödedik daha ne istiyorsunuz' diyerek olayın üzeri kanlı paralarla kapatılmaya çalışıldı.
Evet, katliamın üzerinden tam 1 yıl geçiyor. Bu geçen uzun zaman dilimi içerisinde canlı tanıklarını ifadesi dahil her şey ortadaydı, olmayan tek şey ise adaletin kendisiydi" denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ölüm kuyularına dönüşen, insanlık dışı biçimlere bürünmüş savaş politikalarının bir ürünü olan Roboski katliamının hesabını bir kez daha sormak için; hala faillerin ve sorumluların ortaya çıkartılmadığı, türlü gerekçelerle karartılan bu bir yılın hesabını sormak için örgütlerimizin temsilcilerinin katılımı ile 28 Aralık'ı 29'una bağlayan gecede katliamın topraklarında, Roboski'de olacak; geceyi öfkesini ve yasını feryada dönüştüren, 1 yıldır adaleti bekleyen Roboski halkı ile birlikte geçireceğiz."

Emek ve meslek örgütleri ayrıca tüm Türkiye'de 28 Aralık Cuma günü AKP binalarına yürüyüş gerçekleştirecek ve AKP Hükümeti'ni yaşananların bir katliam olduğunu kabul etmeye, sorumlu ve faillerinin yargı önüne çıkarılması için görevini yapmaya çağıracak.

Emek ve meslek örgütleri, halkı Roboski halkının yanında olmaya ve eylemlere davet etti, "Katliamların hesabını kardeşliğin ülkesini kurarak soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları