loading
close
SON DAKİKALAR

Emek ve meslek örgütleri Roboski'ye gidiyor

Emek ve meslek örgütleri Roboski'ye gidiyor
Tarih: 25.12.2012 - 16:16
Kategori: Sendika

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, 28 Aralığı 29'una bağlayan gece Roboski'de olacak...

ANKARA- KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, Roboski katliamının 1. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek eylem ve etkinlikleri duyurmak üzere basın toplantısı düzenledi. Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konsey Genel Sekreteri Bayazıt İlhan katıldı.

Ortak açıklamayı okuyan Özgen, "Roboski'de 34 vatandaşımızın savaş uçakları ile katledilişi üzerinden tam bir yıl geçti. Bugüne kadar ne faillerin bulunmasına yönelik bir adım atıldı, ne de vicdanları rahatlatacak bir özür dilendi" dedi.

Sorumluların ortaya çıkmasını talep eden demokratik kurum ve kuruluşların ise baskı ve zor yolu ile engellenmeye çalışıldığını belirten Özgen, ayrıca 34 kişinin ölümünün, "yasadışı iş yapıyorlardı" denilerek meşrulaştırmaya ve ailelere "kan parası" teklif edilerek olayın üzerinin kapatılmaya çalışıldığını söyledi.

Ailelere yönelik baskıları da hatırlatan Özgen, "Yaşadıkları evlat acısı yetmiyormuş gibi yerlerinden yurtlarından göç ettirilmeye çalışıldılar" dedi.

KESK Genel Başkanı Özgen, "Sürecin başında 'Roboski Katliamını aydınlatmak boynumuzun borcudur' diyenler aradan geçen zaman içinde 'Her kürtaj bir Roboski' diyecek kadar pervasızlaştılar. Dahası olayı araştırmak üzere kurulan komisyon hala raporunu bile açıklamamıştır" ifadelerini kullandı.

Her şeyin açıkça ortada olmasına rağmen adaletin sağlanmadığının altını çizen Özgen, şöyle konuştu: "Bir yıl kimileri için uzun kimileri için kısa bir zamandır. Roboski'de çocuklarının mezarı başından ayrılmayan analar için bir yıl, bitmek bilmeyen bir zamandır. Askeri araç ve helikopter sesleri ile korkuyla büyüyen çocuklar için 1 yıl oldukça uzun bir zamandır. Bir yıl adalet beklemek için uzun bir zamandır."


''AKP yeni katliamlara zemin hazırlıyor''

Roboski katliamını, AKP Hükümeti'nin Kürt sorununda askeri çözüm ısrarının bir sonucu olarak değerlendiren KESK Genel Başkanı Özgen, AKP'nin askeri ve siyasi operasyonları sürdürerek yeni katliamların ve ölümlerin zeminini güçlendirdiğini söyledi.


Daha fazla kan dökülmeden...

Özgen, daha fazla kan dökülmeden demokratik çözüm yollarının açılması gerektiğini ifade ederek, "Onlarca yıldır gökyüzünden bomba yağan bu topraklarda daha fazla gözyaşı olmasın diye, bizler, daha eşit, özgür ve demokratik bir ülkede, bir arada yaşam umudunu koruyan ve bu uğurda sonuna kadar mücadelesini sürdürecek emek ve meslek örgütleri olarak, devleti yaşananların bir katliam olduğunu kabul etmeye, sorumlu ve faillerinin yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen vazifeyi yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Roboski'nin takipçisi olacaklarını bildiren Lami Özgen, ekledi: "Bir arada yaşam zeminlerini güçlendirerek katliamların hesabını kardeşliğin ülkesini kurarak soracağız."

Özgen, anma programı hakkında da bilgi verdi. Buna göre, 28 Aralığı 29'una bağlayan gece KESK, DİSK, TMMOB ve TTB yöneticileri Roboski'de olacak. 28 Aralık'ta ise Türkiye genelinde AKP binalarına yürüyüş düzenlenerek, hükümet göreve çağrılacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları