loading
close
SON DAKİKALAR

Emekliler Maliye Bakanı'nı İstifaya Çağırdı

Emekliler Maliye Bakanı'nı İstifaya Çağırdı
Tarih: 24.12.2012 - 19:41
Kategori: Yerel

CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu ile DİSK'e bağlı Emekli Sen Konak Şubesi üyeleri, yaptıkları ortak basın açıklaması yapıldı...

İZMİR'de, CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu ile DİSK e bağlı Emekli Sen Konak Şubesi üyeleri, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i emekli maaşlarıyla ilgili sözlerinden dolayı istifaya davet etti.

CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu ile DİSK Emekli Sen Konak Şubesi üyeleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe görüşmeleri sırasında söylediği, "Türkiye, çalışma dönemindeki maaşa oranla en yüksek emeklilik maaşını veren ülke" sözlerine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. 

Açıklamaya katılanlar, ellerinde "Kıyamet senaryosu değil AKP'li bakan senaryosu", "Sosyal devlet nerede", "Emekliyi ezen bozuk düzen"Gözünüzü emeklinin maaşınamı diktiniz” dövizleri taşıdı. Emekliler Bakan Şimşek'e istifa çağrısı yaptı. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu Parti meclisi üyesi nazik ışık da emeklilerin protestosuna destek verdi.



CHP konak ilçe başkanı Sinan karamustafaoğlu basın toplantısında Maliye bakanı dün söylediklerine tepki alınca bu gün düzeltmeye gitmiş yani zihniyetlerini gizlemeye çalışmış örnek verdiğin ülkelerden emekliler ülkemize tatile geliyorlar ve 5 yıldızlı otellerde konaklıyorlar,sayın bakan senin ülkendeki emekliler ise kendi memleketlerine ziyarete dahi gidemiyor.Bu ayıp yetmiyormuş gibi birde emekli maaşları yüksek diyorsun dedi.


CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu Başkanı Filiz Sezer, "Emekliler aldıkları aylıklarla geçinebilmek için en az Maliye Bakanı kadar ekonomiyi bilmek ve aile bütçesini yönetmek zorunda. Sayın Bakan siz Türkiye'de yaşamıyor musunuz? Siz maliye bakanı olmuşsunuz ama sanki Türkiye'nin değil bir Avrupu ülkesinin maliye bakanı gibi konuşuyorsunuz. Artık o koltukta oturamazsınız" dedi.

DİSK Emekli Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz da Bakan Şimşek'in sözleriyle ilgili olarak "Bu açıklama gerçekleri saptırma ve ciddiyetsizliktir. 

Çünkü ülkemizde ortalama emekli maaşları 800-900 TL'dir. Yani 300-400 euro civarındadır. Bakan da bunu biliyor. 

Bakan beye soruyoruz, hangi Avrupa ülkesinde emekli maaşı bu kadar düşük, bir tane örnek versin. Eğer bu örneği veremezse tavsiyemiz lütfen bulunduğu makamı terk etsin" diye konuştu.



CHP İzmir Milletveli Aladdin Yüksel de Türkiye'de emeklilerin açlık sınırı altında maaş aldıklarını, toplanan vergilenin yüzde 70'inin ise yoksul halktan alındığını belirterek, "Bu ülkede işsiz bile ekmek almaya gittiğinde aldığı ekmeğin vergisini ödüyor. Türkiye 31 OECD ülkesi arasında emekli maaşlarında 22'nci sırada. Türkiye'de 8 milyon emekli, açlık sınırının altına yaşıyor. Fransa'da emekli maaşı 1400 Euro yani 3 bin 300 TL. Batmış denilen Yunanistan'da 1200 Euro yani 2 bin 800 TL. Avrupa'daki emekli Türkiye'deki emekliden 3 kat daha fazla maaş alıyor" dedi.

Emrullah Fırat - Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları