loading
close
SON DAKİKALAR

EMEP: Dersim'de ittifak yok, istifa var

EMEP: Dersim'de ittifak yok, istifa var
Tarih: 12.04.2013 - 11:57
Kategori: Siyaset

Emek Partisi geçen hafta Tunceli Belediye encümen seçimlerinde AKP ve BDP ile ittifak yaparak CHP'nin seçilmesine engel olduğu yolundaki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı...

Emek Partisi (EMEP) geçen hafta Tunceli Belediyesi encümen seçimlerinde AKP ve BDP ile ittifak yaptığı haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı. EMEP'ten Belediye Encümeni'ne seçilen üyenin istifa ettiği belirtilen açıklamada, herhangi bir şekilde parti olarak 'ittifak' yapılmadığı ifade edildi. Açıklamada AKP'li encümen adayları için oy kullanan iki EMEP'li meclis üyesi de eleştirildi.

"EMEP Dersim İl Örgütü" imzası ile yapılan açıklama şöyle, “İncelemelerimiz sonucunda görülmüştür ki: Partimizin herhangi bir yönetici organının ya da herhangi bir üyemizin AKP ile yaptığı bir ittifak görüşmesi olmamıştır. Seçimlerde kullanılan oy dağılımına bakıldığında BDP, EMEP, AKP’li üyelerin tamamı ve CHP ’li üyelerin bir bölümünün kullandığı oylarla 5 kişilik daimi encümenler belirlenmiştir. Basın CHP’li üyelerin bir bölümünün oy kullandıkları gerçeğini gizleyerek haberi çarpıtmıştır. Ancak sorun şuradadır; partili genel meclis üyelerimiz, il örgütümüzün görüşünü almadan AKP’li adaya da oy kullanmıştır. Bu bakımdan il örgütümüzün bir ittifak ya da anlaşması söz konusu olmamasına karşın, arkadaşlarımızın AKP adayına oy kullanmalarını doğru bulmamaktayız. Bu çerçevede, daimi encümen olarak seçilen arkadaşımız görevinden ayrılmıştır.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları