loading
close
SON DAKİKALAR

Emin Şirin: Erdoğan kendi dışında kimseyi dinlemiyor... Çıraklık, kalfalık, ustalık ters orantılı gidiyor

Emin Şirin: Erdoğan kendi dışında kimseyi dinlemiyor... Çıraklık, kalfalık, ustalık ters orantılı gidiyor
Tarih: 25.01.2018 - 11:21
Kategori: Medya

AKP eski Milletvekili Emin Şirin, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Şirin'in açıklamaları şöyle:

"(Erdoğan-Trump görüşmesi) Recep Tayyip Erdoğan'ın 'beni aramadığı takdirde konuşmam' demesi üzerine ABD'nin telefon ettiği muhakkak. ABD, Erdoğan'ı muhatap alıyor ve söyleyeceği bir şey olduğu için aradı. Ellerinde notlarla giriyorlar görüşmelere. Notun özetini ABD'nin açıklamasında gördük. ABD'nin açıklamasına bakınca son derece sert bir açıkama.

ABD 'OHAL'de hapse attığın ABD'lileri bırakacaksın, benim aleyhime konuşma, git IŞİD'le savaş' demiş.  

Daha önceki görüşmelerde en fazla Zarrab konuşuluyordu. Hakan Atilla, FETÖ'nün iadesi... Bunlar gündeme gelmemiş. Bazı pazarlıkların yapılmadığı anlamına gelmez.

Afrin'i destekliyorum, çok geç kalmış bir operasyon. Siyasetin perişan ettiği ortamın operasyonla düzeltilmesi oalrak görüyorum. Tillerson (ABD Dışişleri Bakanı) (Çavuşoğlu ile) konuşmayı yaparken arka taraftan havuç gösteriyor. '30 km koridor veriririz' diyor. Kimin malını kime veriyorsun) 30 km verip uçuş yasağı olursa bir işe yaramaz. 

-(Zarrab ve Hakan Atilla davası) Zarrab gibi bir çocuğa İran'daki bütün ticaretin tekelini vereceksiniz hayali ihracatlar yapacak, Türkiye'nin Halkbank için tuttuğu avukatlar rüşveti kabul edecek, 'benim için mesele değil' diyeceksiniz.

Afrin operasyonunun yapılması lazım. Orada bir numaralı işgalci Ameirka. 1 Mart tezkeresi zamanından beri Türkiye'nin kendi güvenliği için sınır dışında uluslararası hukuka uygun tedbirler alması gerektiğini düşünüyorum. Erdoğan 'Afrin'den Kandil'e kadarki kısımda güvenlik koridoru kurmamız lazımdı' dedi.

BOP eşbaşkanlığını kabul ettiklerinden Arap baharından beri gelİnen noktada çok geç kaldık ve ordumuzu göreve çağırmak zorudna kaldık. İnşallah asgari zayitla operasyon tamamlanır.  

Türkiye'nin senelerdir bir güvenlik zafiyeti var. FETÖ ve PKK dünyada bizden daha iyi propaganda yapıyo. Monşerler dedikleri dışişlerinin zaafa uğratılması, FETÖ'cülerden oluşturulması dolayısıla yurt dışındaki basını ve kamuoyunu kaybettik. AKP'nin en büyük hatalarındandır. 

İlk başta istfa ettiğimde görüyordum işin nereye gideceğini. AB uyum yasalarını uyguluyormuşuz gibi, ılımlı İslamcıyız havası yakalamışlardı. O havanın yakalanmasında FETÖ'nün yardımı vardı. Bütün işi onlara bırakmışlar. 

PKK terörünü 40-50 senedir yaşıyoruz. Demek ki sadece askeri tedbirlerle hallolmuyor. Sosyal, ekonomik kısmını dikkate almak suretiyle milli mutabakat içinde hallolabilir. Recep Tayyip Erdoğan'ın milli mutabakat dediği herkesin söylediğine uyması. Milli mutabakat arıyorsanız herkesle fikir teatisinde bulunmanız gerekirdi.

Zarrab için ABD'ye 2 kez nota verildi. Onun devamı gelecek. Gelecek olan bir ceza var. Pazarlıkların yapıldığını tahmin ediyorum. Ondan sonra da açılması muthemel davalar var. Anlıyoruz ki FBI ve ABD devleti kendi hukukunun müsaade ettiği birçok evrakı toplamış. Arkasının geleceğini biz biliyorsak bunu Beştepe'nin bilmemesi mümkün değil. Ceza gelince dünyaya 'doğru değil' diye anlatamazsınız.

İktidara gelirken ABD'nin her dediğine evet dediler, bir yıkım projesi olan BOP'un eşbaşkanı oldular. Recep Tayyip Erdoğan kendi dışında kimseyi dinlemiyor. Dinlediği insanlar kendi atadığı ters düşmeyeceği insanlar. 

Sadece atadığı insanlara danışacağına başka insanlara danışacak olgunluğu göstermesi gerekir. Çıraklık, kalfalık, ustalık ters orantılı gidiyor. Çıraklıkta daha fazla tolerans vardı. Şimdi herkesin hapse atılması tehdidi var. 

(Seçimler) Birinci mesele adil bir seçimin yapılması. Parlamento aritmetiğini önemli görüyorum. Oy çoğunluğunuz varsa yapabilirsiniz. Cumhurbaşkanı kimden olursa olsun destekleyen parti iktidarda değilse cumhurbaşkanının çalışması kolay olmaz. 

YSK geçen sene gibi acayip işler yapacak mı, sonuçları hukuki şekilde işleyecek m? Buna muhalefette kafa yorulduğunu görmüyorum. 

Devlet Bahçeli şu anda o idare ediyor gibi bir durum var. Kendisi olmadan Recep Tayyip Erdoğan iktidara gelemeyecek duruma geldi. Seçim sistemi ne olacak, yasalar ne olacak, daraltılmış bölge mi dar bölge mi olacak, sadece bu ikisi konuşuyor. Böyle bir demokrasi ve hukuk devleti olur mu? 

Demokrasi çoğunluk değil çoğulculuk rejimidir. 'Almanya hükümet kuramadı' dediler. İşler aksadı mı, aksamaz. Demokrasi kurallar rejimidir."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları