loading
close
SON DAKİKALAR

Emine Erdoğan, Ender İmrek'in beraatine itiraz etti

Emine Erdoğan, Ender İmrek'in beraatine itiraz etti
Tarih: 12.01.2021 - 14:07
Kategori: Medya

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Evrensel gazetesi yazarı Ender İmrek'in hakkında kaleme aldığı "Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta" yazısı sebebiyle yargılandığı davada alınan beraat kararını istinafa taşıdı.

Evrensel yazarı Ender İmrek, Emine Erdoğan hakkında 29 Haziran 2019'da kaleme aldığı 'Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta' başlıklı yazısında Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın 2 Aralık'taki duruşmasında beraat etmişti.

Mahkemenin gerekçeli kararında "...Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; 29 Haziran 2019 tarihli Evrensel gazetesinde yer alan sanığın kaleme aldığı yazı incelendiğinde sanığın katılan hakkında yazdıklarında hakaret suçunu oluşturabilecek nitelikte bir ifadenin yer almadığı, yukarıda açıklanan yasal düzenlemeler ve gerekçe dikkate alındığında sanığın eyleminin ifade ve basın özgürlüğü kapsamında kaldığı, bu nedenle üzerine atılı hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı sonuç ve kanaatine varılarak" sanık hakkında beraat kararı vermiştir" denilmişti.

Emine Erdoğan, Ender İmrek'in beraatine itiraz etti. İstinafa itiraz dilekçesi sunan Erdoğan ailesinin avukatı Ahmet Özel, İmrek'in hakaret suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Emine Erdoğan'ın beraat kararına itiraz dilekçesinde yer alan ifadeler şöyle:
"Yerel Mahkemece yapılan yargılama sonucunda sanığın TCK 125. maddesi uyarınca hakaret suçundan cezalandırılmasına karar verilmesi gerekirken hakaret içerikli köşe yazısının ifade ve basın özgürlüğü kapsamında kaldığı gerekçesiyle beraatine hükmedilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmektedir. Kötü niyetli bir tutum ile kaleme alınan köşe yazısı, gazetecilik meslek etiği ile bağdaşmamaktadır. Yazının tek amacı müvekkilimi kötülemek ve yıpratmaktır. Bilinçli olarak kamuoyunu yönlendirme amacına hizmet eden bu haksız ve gerçek dışı yazının, basın özgürlüğü, düşünce ve kanaat özgürlüğü ilkeleri ile bağdaşır hiç bir yanı yoktur. Hukuka aykırı olan köşe yazısı ile müvekkil hakkında olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. (...) Usul ve yasaya aykırı olan yerel mahkemenin beraat hükmünün istinaf incelemesi sonucu lehe olarak bozulmasına, yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere ilk derece mahkemesine gönderilmesine karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları