loading
close
SON DAKİKALAR

Emine Erdoğan neden konuştu?

Emine Erdoğan neden konuştu?
Tarih: 28.11.2013 - 11:49
Kategori: Gündem

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japonya'nın Milli Gün Resepsiyonu'nda konuşma yapmasına CHP Milletvekili Kamer Genç'in gösterdiği tepki tartışma konusu oldu...

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Japonya’nın Milli Gün Resepsiyonu’nda konuşma yapmasına CHP Milletvekili Kamer Genç’in gösterdiği tepki tartışma konusu oldu. Hükümet kanadından, Erdoğan’ın konuşmasının 29 Ekim’de Japonya Başbakanı’nın eşinin kürsüye çıkması üzerine “mütekabiliyet gereği” yapıldığı açıklaması geldi.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi’nin ev sahipliğinde dün akşam düzenlenen Milli Gün resepsiyonuna, CHP Milletvekili Genç’in Emine Erdoğan’ın konuşmasına verdiği tepki damga vurdu.

AKP yönetimi, konuyu yargıya taşımayı değerlendirirken, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’tan da konuyla ilgili bir açıklama geldi.

İstanbul’da düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne katılımının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağış, Emine Erdoğan’ın resepsiyona katılımının mütekabiliyet gereği olduğunu belirtti.

AA’nın aktardığına göre Bağış, “Çünkü 29 Ekim günü Tokyo’daki büyükelçiliğimizde düzenlenen kutlamalara, Japonya Başbakanı’nın eşi bizzat katılmış konuşma yapmıştır. O çerçevede Japonya’nın ulusal günü kutlamalarına da hükümetimizi temsilen giden bakanlarımızın, milletvekillerinin yanı sıra sayın Başbakanımızın eşi de yoğun programına rağmen vakit ayırmış ve Japonya hükümetinin, başbakanının ülkemize gösterdiği hassasiyete bir teşekkür jesti mahiyetinde Japonya’nın ulusal günü etkinliklerine katılmıştır” dedi.

Bağış, Japonya Büyükelçisi’nin daveti ve ricası üzerine Emine Erdoğan’ın konuşma yaptığını da sözlerine ekledi.

“BAŞBAKAN MARMARAY’IN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİRKEN…”

Bu yıl 29 Ekim’de Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği’nde Japonya açıklarında 1890 yılında batan Ertuğrul Fırkateyni ile ilgili ilgili bir sergi açılışı yapılmıştı.
Açılışa katılan Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin eşi Akie Abe, bir konuşma yaparak, “Şu anda Japonya Başbakanı Abe, Marmaray gibi tarihi bir açılışı gerçekleştirirken, bana da burada Ertuğrul Fırkateyni sergisinin açılış şerefini veren sizlere teşekkür ediyorum” demişti.

29 Ekim tarihinde Şinzo Abe İstanbul’da bulunuyordu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları