loading
close
SON DAKİKALAR

Emniyet, AKP’li vekillerin kavga görüntülerini istedi

Emniyet, AKP’li vekillerin kavga görüntülerini istedi
Tarih: 21.07.2013 - 12:51
Kategori: Siyaset

Şamil Tayyar, tartıştığı Kutalmış Türkeş’i Meclis’te ziyaret eden 4 kişinin kendisine tehdit notu bıraktığını öne sürerek şikayetçi olmuştu. Polis o kasedin peşine düştü...

AKP Mil­let­ve­kil­le­ri Ah­met Ku­tal­mış Tür­keş ile Şa­mil Tay­yar ara­sın­da Mec­lis tu­va­le­tin­de ya­şa­nan tar­tış­ma, Tay­ya­r’­ın oda­sı­nın ka­pı­sı­na ha­ka­ret ve teh­dit içe­rik­li not bı­ra­kıl­ma­sı üze­ri­ne ka­ra­ko­la ta­şın­mış­tı. Bu olay­da ye­ni ge­liş­me­ler ya­şan­dı.

Em­ni­yet, Tay­ya­r’­ın şi­ka­ye­ti üze­ri­ne Mec­li­s’­ten ka­me­ra ka­yıt­la­rı­nı is­te­di. Em­ni­yet o gün sa­at 18.26’da Tür­ke­ş’­in zi­ya­re­ti­ne gi­den ve sa­at 20.00 ci­va­rın­da Mec­li­s’­ten ay­rı­lan 4 ki­şi­nin gi­riş­te ve Şamil Tay­ya­r’­ın oda­sı­nın bu­lun­du­ğu kat­ta­ki kamera gö­rün­tü­le­rini ta­lep et­ti.

Ay­rı­ca gö­rün­tü­ler­de­ki 4 ki­şi­nin kim­lik­le­ri­nin be­lir­len­me­si ve not­ta­ki par­mak izi ve ya­zı­la­rın bu ki­şi­ler­den bi­ri­si­ne ait olup ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­le­mek için ça­lış­ma yü­rü­tül­dü.

“Ken­di­si yap­tır­mış­tı­r”

Ku­tal­mış Tür­ke­ş’­in ağa­be­yi Tuğ­rul Tür­keş ise no­tun kar­de­şi ya da ya­nın­da­ki­ler ta­ra­fın­dan Tay­ya­r’­ın oda­sı­nın ka­pı­sı­na asıl­dı­ğı­na inan­ma­dı­ğı­nı be­lirt­miş, SÖZ­CÜ­’ye “Baş­ba­kan özür di­le­me­si­ni is­te­miş. O yüz­den böy­le bir şe­yi ken­di­si yap­tır­mış­tı­r” id­di­asın­da bu­lun­muş­tu.

Bu ge­liş­me­ler ya­şa­nır­ken, Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan, ka­ra­kol­luk olan iki ve­ki­lin ba­rış­tı­rıl­ma­sı­nı is­te­di. Bu­nun için par­ti­si­nin Mec­lis Grup Baş­kan­ve­ki­li Ma­hir Üna­l’­ı gö­rev­len­dir­di.
He­lal­le­şip, ku­cak­laş­tı­lar

Ünal, iki mil­let­ve­ki­liy­le ay­rı ay­rı ko­nuş­tu, da­ha son­ra oda­sı­na da­vet et­ti. Tay­yar ve Tür­keş, böy­le bir olay ya­şan­dı­ğı için üz­gün ol­duk­la­rı­nı söy­le­di ve bir da­ha ben­zer olay­la­rın ya­şan­ma­ma­sı te­men­ni­sin­de bu­lun­du. Mil­let­ve­kil­le­ri “he­lal­leş­ti­” ve bir­bir­le­ri­ne sa­rıl­dı.

Saygı Öztürk / Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları