loading
close
SON DAKİKALAR

'Emperyalizme karşı savaşırız'

'Emperyalizme karşı savaşırız'
Tarih: 02.08.2012 - 12:44
Kategori: Siyaset

CHP'li gençler, son dönemde yaşanan şiddet olaylarını eleştiren bir basın açıklaması yaptı...

CHP Kartal gençlik örgütü basına ve kamuoyuna AKP'li yöneticiler ve halk arasında yaşanan şiddet olaylarını eleştiren sert bir basın açıklaması yaptı:

CHP Kartal Gençlik Örgütü olarak ülkemizde son bir hafta içerisinde yaşanan olaylar ileri Akp faşizminin varmak istediği noktayı çok açık bir şekilde göstermiştir.
Bir vekil oğlunun, polisleri sıraya dizip onların onuru olan apoletlerini söktürüp sorguya çekmesi, 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde bir sınıfın kapatılıp mescit yapılması,

AKP’li bir Belediye Başkanı’nın işçisini dövmesi,

Karma eğitim sisteminin kademeli olarak azaltılması,

Ve sırf oruç tutmadıkları için Malatya’da alevi yurttaşların evinin taşlanması ve vatandaşlarımıza onları yakma tehdidinde bulunulması,

İleri faşizmin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı hiç rahatsız etmemiş olacak ki, Başbakan, sanki bu ülkede her şey yolundaymış, işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf hakettiği hayatı yaşayabiliyormuş gibi ve sanki TSK’nın üst düzey komutanları hapishanede değilde görevlerinin başındaymış gibi ülkeyi kardeş ülke Suriye ile bir savaşın eşiğine sürüklemektedir.

Bizler dış politikamızı şaşkınlık içerisinde izlemekteyiz. Daha dün kardeşimiz dediğimiz, karşılıklı anlaşmalarla vizeleri kaldırdığımız, yüzlerce alanda iş protokolleri imzaladığımız ülkelerle bugün karşı karşıyayız.

Kıbrıs Barış Harekatından bu yana ülkemize en büyük desteği veren ve en büyük dostlarımızdan olan Muammer Kaddafi’nin linç edilişini ilk alkışlayanlardandık.

One Mİnute çıkışıyla, Mavi Marmara baskınıyla diplomatik ilişkilerimiz kopma noktasına gelen İsrail ise, bugün Suriye’nin emperyalizme kurban edilmesi için ortak paydamız olan dost bir ülke konumundadır.

Ortak bakanlar kurulu toplantısı gündeme gelen, her fırsatta kardeşlik mesajı verilen Beşar Esad, bugün can düşmanımız halinedir. Kardeşim Esad gitti, yerine Esed geldi.

Bugün Ortadoğu’da yaşanan emperyalist oyunu Arap Baharından dolayı, o coğrafyadaki geri kalan ülkeler Amerika’dan güvenlik gerekçesiyle milyar dolarlık silah alımı yapmaktadır.

Merak ettiğimiz en önemli hususlardan birisi Suriye’de Beşar Esad rejimi yıkılınca Ortadoğu’da hangi ülkede iç karışıklıklar başlayacak emperyalistler ve işbirlikçiler hangi ülkeyi sömürü düzenine katacaklardır??

Merak ettiğimiz diğer önemli husus ise Ortadoğu’daki Müslüman ülkelere sözüm ona demokrasi ve özgürlük getirenler, bugün Suriye’ye de aynı demokrasi ve özgürlük çalışmalarını yapacaklar mı yoksa insanlık onurunu ayaklar altına alan işkenceler, tecavüzler, kan, şiddet ve zulüm Suriye’de de tekrarlanacak mı??

Bizler CHP Kartal Gençlik Örgütü olarak diyoruz ki;

Bu ülke de bir savaş olacaksa bu savaş emperyalizme karşı olmalıdır.

Bu savaş açlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa her türlü sömürüye karşı olmalıdır.

Bu ülkede bir savaş olacaksa gericiliğe, yobazlığa, cehalete karşı bir savaş olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, kurtuluşunda ve kuruluşunda bu olgulara karşı savaşmış ve ‘’ Savaş,zorunlu olmadıkça bir cinayettir.’’ İlkesini benimsemiş bir devlettir.

Bizler, Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç neferleri gericiliğe, yobazlığa, cehalete ve emperyalizme karşı verilecek her türlü savaşta saflarımızı sıklaştırarak meydanlara inmeye hazırız.

Ancak, kendi vatanında, vatandaş kanı dökmek isteyenlerle, kardeş ülke Suriye’ye girip, emperyalizmin maşası olmak isteyenlerle hiçbir zaman aynı safta savaşmayacağız.

Çünkü bizler gücünü Kuva-yi Milliye’den, Kuvvetini damarlarındaki asil kandan alan Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç neferleriyiz…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları