loading
close
SON DAKİKALAR

En ağır darbeyi Donanma aldı

En ağır darbeyi Donanma aldı
Tarih: 12.10.2013 - 10:45
Kategori: Siyaset

Balyoz davasına ilişkin Yargıtay onayının ardından en ağır darbeyi Deniz Kuvvetleri aldı. 7 Amiral açığa çıkacak...

Balyoz davasına ilişkin kararların Yargıtay tarafından onanmasının ardından en ağır darbeyi Deniz Kuvvetleri aldı. Denizde görevli 7 Amiralin TSK ile ilişiği kesilecek. Balyoz davasında tutuklanan isimlerin yüzde 55′ini de denizciler oluşturmuştu.
Yargıtay onayı ile birlikte, Hava Kuvvetlerinde 4, Kara’da da bir General kadro dışına çıkarılacak. TSK’da 347 olan General ve Amiral sayısı 335′e düşecek. Davada 12 muvazzaf General ve Amiral hakkındaki hapis cezası kararları onaylanırken bu kapsamda ikisi Kor rütbesinde olan 12 General ve Amiral, TSK’dan ayrılmak zorunda kalacak. Bu isimler şöyle:
Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Turgut Atman, Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Koramiral Deniz Cora, Harita Genel Komutanvekili Tümgeneral Gürbüz Kaya, 1. Hava Kuvveti Komutan 2. Yardımcısı Tümgeneral Bülent Kocababuç, Genelkurmay Personel Başkan Yardımcısı Tümamiral Erdem Caner Bener, Genelkurmay Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Başkan Yardımcısı Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutan Yardımcısı Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, Deniz Kuvvetler Komutanlığı Lojistik Başkan Yardımcısı Tuğamiral Şafak Yürekli, Genelkurmay Personel İşlem Daire Başkan Yardımcısı Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, Donanma Komutan Yardımcısı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Hava Kuvvetleri Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Eldem, ve F-16 proje sorumlusu Tümgeneral Kubilay Baloğlu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları