loading
close
SON DAKİKALAR

En değerli kulüpler listesinde Türk takımları: Fenerbahçe listeden düştü, Galatasaray sonunculuğa geriledi

En değerli kulüpler listesinde Türk takımları: Fenerbahçe listeden düştü, Galatasaray sonunculuğa geriledi
Tarih: 29.05.2019 - 16:15
Kategori: Spor

KPMG danışmanlık şirketinin Avrupalı futbol klüplerinin piyasa değeri raporunda Fenerbahçe, ilk 32 takım arasındaki yerini kaybederken, Galatasaray 32'inci, Beşiktaş ise 23'üncü sırayı aldı.

Raporda, futbol kulüplerinin, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarındaki, kârlılık, yayın hakları, sosyal medyadaki popülerlikleri, stadyumlarının değeri ve sportif potansiyeli gibi faktörleri üzerinden "Girişim değeri" hesaplandı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, 32 takımın sıralandığı listede, Galatasaray değerinde yüzde 26 kayıp yaşayarak, listeye sonuncu sıradan girdi.

Raporda Galatasaray'daki kaybın, kısmen kulübün üstlendiği harcamalar ve Türk Lirası'ndaki değer kaybından kaynaklandığı vurgulandı.

Beşiktaş ise yıllık değerinde yaşadığı yüzde 15'lik artışla 23'üncü sırayı aldı.

Real Madrid'in birinci olduğu ilk 32 kulüp listesine bu yıl yeni giren iki takım İskoç Celtic ve İspanyol Villareal olurken, son üç yıldaki raporda da yer alan Valencia ve Fenerbahçe, sıralamadaki yerlerini kaybetti.

Son iki sezonda Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan İspanyol devi Real Madrid'in, girişim değerini yüzde 10 artırarak listenin başındaki yerini koruduğu kaydedildi.

Listeye giren 9 takımla İngiliz Premier Ligi ekipleri başı çekerken, İspanya'dan ve İtalya'dan altışar ekip, Almanya ve Fransa'dan ise 3'er takım KPMG'nin listesine girebildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları