loading
close
SON DAKİKALAR

'En fazla ölürsün'e valilikten açıklama

'En fazla ölürsün'e valilikten açıklama
Tarih: 10.12.2012 - 10:55
Kategori: Gündem

Van Valiliği, En kötü ihtimalle ölürsün dediği Gülşah öğretmen için gereken önlemlerin alındığını savundu...

Ailesinin yanına gittiği Konya’da peşini bırakmayan Hakan Başar tarafından öldürülen öğretmen Gülşah Aktürk için Van Valiliği, ‘gereken önlemleri aldıklarını’ açıkladı. Gülşah öğretmen, canına mal olan ihmali dilekçesinde, “Vali Yardımcısı en kötü ihtimalle öleceğimi, ölümün hak olduğunu kaçış olmadığını, hiç olmadı istifa edebileceğimi, yanımda biber gazı ile gezmem gerektiğini söyledi”, ”Başıma geleceklerden Van Valisi, Vali Yardımcısı ve Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlu olacak” ve “Ölümüm halinde bu kurum ve şahıslara ailem tarafından dava açılmasını istiyorum” diyerek ihmali gözler önüne sermişti. Van Valiliği’nden konuyla ilgili dün yapılan açıklamada ise şöyle denildi: 

“Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gerekli tedbirlerin alınması için telefonla talimat vermiştir. Vali Yardımcısı, öğretmen Gülşah Aktürk’ün tedirginlik halini görüp, teselli niteliğinde önerilerde bulunmuş, emniyet müdürlüğünden koruma talep etmesini ve savcılık makamına şahsi başvuruda bulunmasını sağlamıştır. Olayın idari boyutu için de Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı’nı makamına çağırarak gereken yasal işlemleri başlatmıştır. Öğretmenimizin Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvurması üzerine inceleme oluru alınmıştır. Öğretmenimiz Gülşah Aktürk’ün kendini psikolojik yönden rahat hissetmediğini ifade etmesi üzerine, almış olduğu 45 günlük rapor tarafımızdan izne dönüştürülmüş, Konya ilinde ailesi ile birlikte kalması için de valilik makamınca gerekli kolaylıklar sağlanmıştır.”

‘Bize teşekkür etmişti’ 

Gülşah öğretmenin gerekli başvuruları yaptığı ve ’koruma tedbiri’ kapsamına alındığı kaydedilen Van Valiliği açıklamasında, “Daha sonra öğretmenimiz Gülşah Aktürk annesiyle birlikte Vali Yardımcısı Zafer Coşkun’a, gösterdiği ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ziyaretinde bulunmuştur. Daha sonra babası çağrılıp, durum değerlendirilmesi yapılmıştır. Dolayısıyla öğretmenimizin yaşadığı olay en başından itibaren hassasiyetle takip edilmiş, gerekli tedbirler alınmıştır” ifadelerine yer verildi. 

Gülşah öğretmenin memleketinde ailesinin yanındayken öldürüldüğü hatırlatılan açıklamada, konuyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı da iddia edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları