loading
close
SON DAKİKALAR

''En ufak eksik kalmayacak''

''En ufak eksik kalmayacak''
Tarih: 16.10.2012 - 11:33
Kategori: Yerel

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Bu kenttin en ufak eksiği kalmayacak'' diye konuştu...

Kentleşme adımı yıllar öncesinden atılan Beylikdüzü’nün İstanbul’un en mağdur bırakılan ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu kenttin en ufak eksiği kalmayacak” diye konuştu.


İlçe halkıyla Büyükşehir Mahallesi’nde bir araya gelen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizim en büyük projemiz sizin sokağınız. Beylikdüzü’nde her noktaya hakimiz. 

Bizim adres tarifine ihtiyacımız yok. ‘Ortak kimliğimiz Beylikdüzü’ diyerek, bir arada yaşama duygusunu hissederek sorunlarınızın çözümü için uğraşacağız” vurgusunu yaptı.

20 yılı aşkın süredir Beylikdüzü’nde yaşadığını ifade eden İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki tek ilerlemenin artan konutlaşma olduğuna dikkat çekerek, “Beylikdüzü’ne başka ilçelerden taşınan birçok vatandaş, sosyal hayatını hala geldiği ilçelerde geçiriyor. Çünkü Beylikdüzü birçok unsurdan eksik. Konut alanı üretmek yerine mevcut nüfus ortamının, sosyal donatı ve kültürel tesis alanlarıyla zenginleştirilmesi gerekir” tespitini yaptı.

METROBÜS SEÇİM YATIRIMI

“Geciken hizmet, hizmet değildir” diyen İmamoğlu, tamamlanması 6 yılı bulan metrobüs projesine değinerek, “Maalesef seçim yatırımı şekliyle taşınan metrobüs hizmeti, 2009 yerel seçimlerinde ‘ hemen yapıyoruz’ denerek geçiştirildi. Referandumda ‘şimdi yapıyoruz’, genel seçimlerde ‘ hemen açıyoruz’ denildi ve 6 yıl sonra hizmet getirildi. 

Bu sürede ulaşım sıkıntısından ötürü ilçeyi terk eden birçok insan biliyorum” eleştirisini yaparak metro projesinin Beylikdüzü halkıyla ne zaman buluşacağının ise tam bir muamma olduğuna dikkat çekti.

DUYARSIZ BİR YEREL YÖNETİM VAR

Beylikdüzü’nde en önemli eksikliğin eğitim ve sağlık alanındaki eksiklikler olduğunun altını çizen İmamoğlu, “İlçede birçok okulun fiziki sorunlarının duyarlı veliler sayesinde çözümleniyor. Yerel yönetimin bu konudaki duyarsızlığını gittiğimiz her yerde duyuyoruz. 

Bir diğer eksiklik ise, hastanesinin olmayışı. Koca kentin bir devlet hastanesi yok. Yerel yönetim, ‘Efendim olacak, ne aceleniz var’ demek dışında bir adım atmıyor” şeklinde ifadeler kullandı.

GECENİN BİR VAKTİ KOCA TIRLAR GEÇECEK

Beylikdüzü’ne yapılması planlanan Balıkçı Hali Projesi’nin ilçeye ciddi zarar vereceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Yapılacak dolguyla sahil tüm güzelliğini yitirecek. 

Deniz ürünlerinin büyük bölümü kara yoluyla gelecek. Gecenin bir vakti, binlerce ağırlıkta koca tırlar ilçenin içerisinden geçecek. Büyükçekmece Körfezi’nin temizliğini sağlayan akıntı yok edilecek ve körfez büyük bir kirlilikle karşı karşıya kalacak” şeklinde uyarılarda bulundu. 

Bu konuda yerel yönetime de uyarıda bulunmalarına rağmen, “Bu bizim işimiz değil, Büyükşehir’in’ şeklinde bir cevap aldıklarını ifade eden İmamoğlu, Aksine tam da bizim işimiz. Çünkü burada yapılan her hareket birebir bizim hayatımızı etkiliyor” dedi.

TRİLYONLUK TOPRAK HAFRİYATI YAPILDI

Beylikdüzü’nün hayat damarı olacak Yeşilvadi Projesi’nde yıllardır atılan tek adımın toprak dolgusundan başka bir şey olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Para kazanmak için trilyonluk toprak hafriyatı gerçekleştirildi. Ne acıdır ki bir fidan dahi dikilmedi” şeklinde sitem etti.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kahvaltı sonrası Gürpınar Cemevi’neki lokma dağıtımına katılan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Uğur Dağ ve Yakuplu Mahalle Koordinatörü Güler İren de eşlik etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları