loading
close
SON DAKİKALAR

Enerji-Sen üyelerine polis saldırdı

Enerji-Sen üyelerine polis saldırdı
Tarih: 14.07.2012 - 15:10
Kategori: Sendika

Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri direnişlerinin 54'üncü gününde BEDAŞ'a yürüdü. BEDAŞ'ın istediği sayaç okuma cihazlarını getiren işçilere polis saldırdı...

İstanbul’da Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’de (BEDAŞ) direnişlerini sürdüren Enerji-Sen üyesi işçiler her Cuma ve Salı günleri yaptıkları eylemlerine 13 Temmuz günü de devam etti. 

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen enerji işçileri alkış ve sloganlarla Taksim’de bulunan BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne yürüdü.

İşçiler burada 'BEDAŞ'tan atılan işçiler geri alınsın yazılı pankartlarını bina önüne astı ve yanlarında getirdikleri sayaç okuma cihazlarını yönetime teslim etmek istedi. 

Ancak polis işçilerin BEDAŞ binasına girmesine izin vermedi. Polis barikatını ve BEDAŞ’ın bahçesinin duvarını aşan bazı işçiler BEDAŞ’ın bahçesine girerken dışarıda kalan işçilerle polis arasında bir süre arbede yaşandı. 



Cop ve biber gazı kullanan polis BEDAŞ’ın bahçesindeki işçileri gözaltına almaya çalıştı ancak BEDAŞ önündeki işçilerin tepkisi üzerine BEDAŞ’ın içindeki işçiler tekrar direniş çadırına geldi.

Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan sayaç okuma işçilerinin 54 gündür işlerine geri dönmek için direnişte olduğunu belirtti. 

BEDAŞ’ın elektrik kesme cihazlarını istediğini ancak polis saldırısıyla karşılaştıklarını söyleyen Kartal, “Cihazları vermek istedik, onlar almadı” dedi ve işten çıkarılan 124 işçinin tamamı işe geri dönünceye kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları