loading
close
SON DAKİKALAR

Engellilerin problemleri meclis gündeminde

Engellilerin problemleri meclis gündeminde
Tarih: 09.05.2014 - 12:58
Kategori: Siyaset

İstanbul Milletvekili Dinçer engellilerin sorunlarını meclis gündemine getirdi.

İstanbul Milletvekili Celal Dinçer’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından sözlü olarak cevaplandırılması isteğiyle verdiği soru önergeleri şöyle:

Engelli vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını gidermek için kullanmak zorunda kaldığı araç ve gereçlerin Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanmaması bu vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle;

Engelli vatandaşlarımızın kullanmak zorunda olduğu beyaz baston, tekerlekli sandalye vb. tüm temel ihtiyaçlarının SGK tarafından karşılanması ile ilgili bir çalışmanız varmıdır?
İlgili Bakanlıkla koordineli olarak böyle bir çalışma yürüterek, engelli vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeyi düşünüyormusunuz?
Sosyal güvencesi bulunmayan engelli vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçlarının sorunsuz temini için bir çalışmanız varmıdır?

2014 Yılı EKPSS sınavları sonucunda yapılacak atamalar ve engelli vatandaşlarımızın istihdamı ile ilgili olarak;

1. Hangi kuruma ne kadar engelli personel atanması planlanmaktadır?

2. 2014 Yılı için toplamda kaç engelli istihdamı sağlanacaktır?

3. Yasalar gereği istihdam edilmesi zorunlu olan engelli vatandaşların özel sektördeki durumları ve mevzuatta belirtilen sayıda istihdam edilip edilmedikleri hakkında bir incelemeniz veya çalışmanız varmıdır? Bu konuda denetimler yapılmaktamıdır?

4. Engelli vatandaşlarımızın özel veya kamu sektöründe işe yerleştirilmelerinde rastlanan sıkıntıları giderecek bir çalışma varmıdır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları