loading
close
SON DAKİKALAR

Er Utku Kalı'ya yeni soruşturma

Er Utku Kalı'ya yeni soruşturma
Tarih: 01.10.2013 - 01:11
Kategori: Gündem

Redhack'e bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan Er Utku Kalı hakkında bu kez de 301. maddeden soruşturma açıldı...

Redhack'e Reyhanlı Katliamı ile ilgili askeri istihbarat belgelerini sızdırdığı iddiası ve casusluk suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istenen, en son "kötü muameleye bağlı stres bozukluğu ve intihar eğilimi gösterdiği" için hastaneye yatırılan er Utku Kalı hakkında bu kez de 301. maddeden soruşturma açıldı.

Askeri Savcılık tarafından görevsizlik kararıyla Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı ’na gönderilen soruşturma evrakında Kalı’nın, geçen temmuzda hastaneden döndüğü gün sinir krizi geçirip ağladığı ve bu sırada çavuşa ve askerlere küfrettiği ileri sürülüyor. Kalı, “Kriz geçirip ağlamışım, hatırlamıyorum. Ben kendi irademle askere geldim. Neden Türkiye Cumhuriyeti ’ne ve TSK ’ya küfredeyim?” diyor.

Er Utku Kalı, geçen 16 Temmuz’da Sivas Numune Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne sevk edildi. Piyade Uzman Çavuş Volkan Kartal’ın şikayet dilekçesine göre; götürüldüğü doktorun odasında özel görüşme yapmak istedi. Fakat doktor özel görüşmeyi reddetti. İddiaya göre Kalı, doktora hitaben, beraberindeki Çavuş Kartal’ı işaret edip “Volkan bey benimle ilgili size bir şey mi söyledi” dedi. Doktor da, “Sadece ilaçlarla ilgili problem yaşadığını söyledi” diye yanıt verdi. Bunun üzerine Kalı, bir başka doktora görünmek istedi. Götürüldüğü ikinci doktor da özel görüşmeyi geri çevirdi. Çavuş Kartal’a göre bu sırada Kalı, “TSK hakkında uygunsuz sözler sarf etti.”

‘SİNİR KRİZİ GEÇİRDİM, HATIRLAMIYORUM'

Kalı, iddiaya göre, işlemleri bitip cezaevinde döndükten sonra, araçtan inerken sinir krizi geçirdi. Tutanağa göre Kalı, koluna girilmesine kızarak, “A.. k… p…, sen kendini ne zannediyorsun. Sen kimsin, benim koluma adam takıyorsun. Senin gibi g… nasıl TSK’ya almışlar. Senin gibi p… ölünce sevinçten millet bayrak açar. Seni TSK’ya alanların a… k… Böyle TSK’lerin a… k… Böyle TSK’lere güvenmiyorum. Can güvenliğim yok. TSK’leri beni bu hallere düşürdü” dedi. Çavuş Kartal, dilekçesinde, “19 yıldır TSK’ye hizmet etmekteyim. Silahlı kuvvetlere ve şahsım adına söyledikleri oldukça canımı sıkmış ve moralimi bozmuştur” dedi. Tanık Çavuş Barış Türkmen, getirildiğinde er Kalı’nın çok sinirli olduğunu, ağladığını, “Bana haksızlık yapılıyor” dediğini, küfrettiğini, fakat uyarılınca sustuğunu anlattı. Kalı da alınan ifadesinde, “Ben küfür edip etmediğimi hatırlamıyorum. Bu arada, sinir krizi geçirmişim ve ağlıyorum. En son hatırladığım, albayın odasına gittiğimiz zamandı. Ondan öncesini hatırlamıyorum. Ben kendi iradem ve isteğimle askere gelmiş bir vatandaşım. Neden Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TSK’ye küfredeyim? Böyle bir şey söylemem mümkün değildir” dedi.

DOSYA SİVİL SAVCILIKTA

Sivas Askeri Savcılığı, bu savunmaya rağmen Kalı hakkında TCK’nın 301. maddesi gereğince, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve kuruluşlarını aşağılamak” suçundan işlem yaptı. Bu suç “askeri suçlar” kapsamına girmediğinden dosya, 18 Eylül’de Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları