loading
close
SON DAKİKALAR

Erasmus skandalı

Erasmus skandalı
Tarih: 23.10.2023 - 15:13
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Avrupa Birliği; Eğitim, Gençlik ve Spor alanında Öğrenci Değişim Projesi Erasmus’un Tekirdağ’da ki 21 öğrencimiz için gönderdiği paralar nerededir?

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun; "Tekirdağ’dan Erasmus Programı ile Letonya’ya giden 21 öğrencinin  AB tarafından gönderilen parasını göndermeyen Okul Yönetimi suç işlemiş, Savcılık soruşturma başlatmıştır. Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü, Süleymanpaşa İlçe Mili Eğitim Müdürü ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü görevden alınmalıdır. Konunun üzeri kapatılmak istenmektedir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i gereğini yapmaya çağırıyorum."

Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik bölümündeki 21 öğrenci Erasmus projesiyle Letonya’nın başkenti Riga’ya gönderilmiştir. AB’nin 21 öğrenci için gönderdiği 122 bin 577 Euro’nun (3.6 milyon TL) okul idaresi tarafından öğrencilere gönderilmediği ortaya çıkmıştır. Türk öğrenciler, Erasmus paralarını almadığı için çok zor duruma düşmüş ve Letonya’da işe girmek zorunda kalmıştır. Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın bu konuda soruşturma açtığı öğrenilmiştir.

Bu bağlamda;

1 -Avrupa Birliği; Eğitim, Gençlik ve Spor alanında Öğrenci Değişim Projesi Erasmus’un Tekirdağ’daki 21 öğrencimiz için gönderdiği paralar nerededir?

2 -AB Erasmus Programı tarafından; Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik bölümünde okuyan 18 yaş altı 19 öğrenciye iletilmesi şartıyla okullarına kişi başı 5.735 Euro ve 18 yaş üstü 2 öğrencinin de banka hesabına 5.856’şar Euro yatırılmıştır. Basında yansıyan haberlere göre, okul idaresi öğrencilere sözleşme imzalatmıştır. AB’nin gönderdiği toplam 122 bin 577 Euro (3.6 milyon TL) para, Letonya’daki öğrencilere gönderilmemiştir. Bu paranın, öğrencilerimize gönderilmesi için nasıl bir çalışma yapacaksınız?

3 -Söz konusu okul idaresi için işlem yapacak mısınız? Okul müdürü, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerini görevden alacak mısınız?

4 -Letonya’da 4 ay boyunca çaresiz kalan öğrencilerin uğradığı mağduriyeti ivedilikle giderecek misiniz?

5 -Okul yönetimi hakkında soruşturmaya izin vermeyen Süleymanpaşa Kaymakamlığı’na karşı Savcaılık, üst mahkeme İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etmiştir. Mahkeme, bu iddiaların araştırılması için Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na, soruşturma izni vermiştir. Çocuklarımızın çıkarlarını koruyacak önlemler alacak mısınız?

6 -AB’nin; Erasmus Programı’na ilişkin okul yönetiminden kaynaklanana bu suiistimal nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulamasını engellemek için ne yapacaksınız?

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları