loading
close
SON DAKİKALAR

Erbil'in Belediyeyi karıştırdı

Erbil'in Belediyeyi karıştırdı
Tarih: 12.02.2012 - 20:28
Kategori: Medya

Mehmet Ali Erbil’in ve babasının isimlerinin iki sokağa verilmesi talebi Sarıyer Belediyesi’nde tartışma çıkardı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Şovmen Mehmet Ali Erbil, 1997’de vefat eden tiyatro sanatçısı babası Sadettin Erbil’in vefat edene kadar yaşadığı Yeniköy’deki ‘Salkım?Küpe’ sokağına adının verilmesi için Sarıyer?Belediyesi’ne başvurdu. Sarıyer Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü de babasının yanı sıra Yeniköy’deki “Yunus Sokak”a da Mehmet Ali Erbil’in isminin verilmesini teklif eden bir dilekçeyi CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç’e gönderdi. Genç’in imzalayarak meclise gönderdiği dilekçeye, AK Partili ve MHP’li üyeler itiraz etti.

AK Parti Sarıyer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Halil Canarıkan, “Bize sunulan her iki dilekçenin aynı kalemle yazıldığını fark ettik. İncelediğimizde imzaların da aynı el ve kalemle atıldığını düşündük. Acaba bir sahtekarlık var mı düşüncesi oluştu” dedi. Bu şüpheden dolayı ret kararı verdiklerini söyleyen Canarıkan, “Toplumumuza örnek olduğu tartışılan biri yerine, şehitlerimizden birinin adının verilmesi daha doğru olur. Ayrıca çok sayıda yazarımız, şairimiz var, onların adı verilebilir” dedi.

Sarıyer Belediyesi’ne yapılan başvuruların kendisiyle ilgili olmadığını belirten Mehmet Ali Erbil, “Bu talepler başkaları tarafından gitmiş ama tartışılmasına çok şaşırdım. Ben Türkiye’ye hem maddi, hem de manevi hiç mi hizmet vermedim? Bir balık ya da küpe kadar bu ülkede değerim yok mu?” diyerek duruma tepki gösterdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları