loading
close
SON DAKİKALAR

Ercan Tatı'dan bir ilk daha, ''Sivas'a taşlama anıtı''

Ercan Tatı'dan bir ilk daha, ''Sivas'a taşlama anıtı''
Tarih: 03.07.2013 - 12:32
Kategori: Yerel

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta vahşice katledilen 33 yazar ve 2 otel çalışanı ölümlerinin 20. ölüm yıldönümlerinde Buca Belediyesi tarafından saygı ile anıldı...


2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta vahşice katledilen 33 yazar ve 2 otel çalışanı ölümlerinin 20. ölüm yıldönümlerinde Buca Belediyesi tarafından saygı ile anıldı. Anma gecesinde Kardeş Türküler Grubu Bucalılar ile buluştu.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Sivas Katliamı olarak hafızalara kazınan ve insanlık dışı ölümlerin yaşandığı 2 Temmuz’un 20. Yıldönümünde, yaşamını yitiren sanatçılarımızı, aydınlarımızı ve yurttaşlarımızı Bucalılar ile birlikte andı.

"Madımak'ı unutma" sloganı ile Buca'nın duyarlı vatandaşlarını Buca Pazaryeri alanında ücretsiz Kardeş Türküler konserinde buluşturan Başkan Tatı'yı, Başkan Yardımcılarından Hüsnü Kaya ve Muzaffer Kater, yalnız bırakmadı.

Yaptığı ilkler ve cesur açıklamaları ile dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yine bir ilk olacak söylemini tekrarladı. Geçtiğimiz sene yaptığı bir konuşmasındaki isteğini tekrarlayan Başkan Tatı, Sivas'ta bulunan ve çoğunluğunun Alevi 33 yazar, ozan, düşünürün yakılarak hayatlarını kaybettikleri Madımak Oteli'nin tam karşısına kendisi tarafından anıt yapmak istediğini dile getirdi. Buca Belediye Başkanı olarak bu anıtı yapmaya talip olduğunu belirten Tatı, anıtın hayatlarını kaybeden canlara değil onları katledenler adına yapılacağını ve bundan sonraki her 2 Temmuz günü o anıtın taşlanacağını söyledi. Tatı, “Geçen sene bir konuşma yapmıştım. Gelin bizde 35 can için bir anıt yapalım ama sonra vazgeçtim. 35 canı zaten unutamayız. Nasıl unuturuz ki, unutulmaması gereken bu canlar değil. Unutulmaması gereken bu canları katleden, dışarıda aramıza dolaşanlar. Gelin onlar adına bir anıt yapalım hem de tam Madımak Otel'inin karşısına. Hep beraber her 2 Temmuz'da karısına geçelim ve hepimiz aynı anda taşlayalım. Eğer bunu kabul ediyorsanız ben buradan Sivas'a kadar yürürüm. Buca Belediye Başkanı olarak Madımak Oteli'nin karşısına bu anıtı yapmaya hazırım. O yobazları unutmamak için, unutturmamak için. 35 canımı zaten unutamam, zaten yüreğim yanıyor, hangimizin içi yanmıyor ama 35'i zaten unutmuyorsunuz, o yobazlar içimizde ve o yobazları halen daha körükleyenler de içimizde. Onları da kimseye unutturmamamız gerek" dedi.

“Bu ülkede diri diri insan yakana suç yok"

Anma konuşmasında Sivas'ta 20 yıl önce yaşanan acıları unutmamak ve unutturmamak adına taşlama anıtı yaptırmak istediğini açıklayan Başkan Tatı, ülke içinde de bir çok yasak ve ceza olduğunun altını çizerek, insan yaşamına saldıranların cezalandırılmadığını savundu. Tatı," Biz çok enteresan bir ülkeyiz. Bizim ülkemizde pek çok yasak var. Örneğin, dini kurallarımıza göre bizde ölülerimizin yakılması yasak. Cezası var ama dirileri yakıyoruz ve hiç birşey yok. Yapanlar dışarıdalar. Daha enteresanını söyleyeyim. Ülkemizde sigara yakmanın ve içmenin cezası 75 lira, tribünlerde meşale yakma 1750 lira, diri diri insan yakmanın cezası yok" diye konuştu.

Önce T.C. sonra çapulcuyuz

Madımak Otel'inin radikal islamcılar tarafından yakılmasını Kardeş Türküler'in anma konseri ile hatırlanmasını ve ölümlerin 20. yılında Buca'da yaşatılmasını sağlayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, konsere katılan çapulculara da seslendi. Tatı, " Az önce konser alanına gelmek için yürüyen Taksim direnişine destek veren kardeşlerimiz buradalar. Çapulcu kardeşlerim hoş geldiniz. Adımızı değiştireceğiz. Önce T.C. arkasından da çapulcu gelecek. Çapulculuğun karşılığı değişti artık. Çapulcu demek yanlışa dur demek oldu. Çapulcu demek diktatörlüğe dur demek, laikliği, rejimi, Cumhuriyeti, koruyan insan anlamına geldi. Mustafa Kemal'in askeri demek oldu" dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları