loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan 21 adayı açıklıyor

Erdoğan 21 adayı açıklıyor
Tarih: 29.11.2013 - 18:51
Kategori: Gündem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, 6'sı büyükşehir 21 belediye başkan adayını açıklıyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşuyor. Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmanın ardından 6'sı büyükşehir 21 ilin belediye başkanı adaylarını açıklamaya başladı.

İşte o iller ve başkan adayları:

Artvin belediye başkan adayı: Mehmet Kocatepe
Çankırı belediye başkan adayı: İrfan Dinç (mevcut belediye başkanı)
Bilecik belediye başkan adayı: Selim Yağcı (mevcut belediye başkanı)
Karabük belediye başkan adayı: Mehmet Ceylan (Kalkınma Bakan Yardımcısı)
Bolu belediye başkan adayı: Alaaddin Yılmaz (mevcut belediye başkanı)
Düzce belediye başkan adayı: Mehmet Keleş (Eski belediye başkanı)
Kastamonu belediye başkan adayı: Tahsin Babaş
Aksaray belediye başkan adayı: Haluk Şahin Yazgı
Giresun belediye başkan adayı: Yılmaz Can
Şırnak belediye başkan adayı: Ahmet Hamdi Yıldırım
Kütahya belediye başkan adayı: Kamil Saraçoğlu
Adıyaman belediye başkan adayı: Fehmi Hüsrev Kutlu
Zonguldak belediye başkan adayı: Ali Bektaş
Tokat belediye başkan adayı: Eyüp Eroğlu
Sivas belediye başkan adayı: Sami Aydın
Adana belediye başkan adayı: Abdullah Torun

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar:

"CHP'de bir genel başkan yardımcısı çıkıyor elinde bir belge 'Suriyeli sığınmacılar seçmen yapılıyor' diye bir iddia ortaya atıyor. Gösterdiği nüfusu cüzdanı 18 yıldır Türkiye'de yaşayan Suriye uyruklu bir vatandaştır. Bunlar böyle rezil oluyorlar. Ama yüzleri kızarmadan yollarına devam ediyorlar. Genel müdürleri neyse genel müdür yardımcıları milletvekilleri de o.

Haya perdesi bir kez yırtılırsa o insan artık arsızlığı bir gıda olarak görmeye başlıyor. Bir takım terbiyesizlikler yapıyorlar. Aile mahremiyeti, kişi mahremiyeti, özel hayat, edep haya tanımadan saldırıyorlar. Bunları eleştirdiğinizde o kadar hayasızlar ki bundan memnun oluyorlar. Onların gıdası hakaret... İşte onun için enerjimizi bunlarla harcamayacağız. Hiçbir iddialarını karşılıksız bırakmayacak, ama üslubumuzdan, edep ve hayamızdan da asla taviz vermeyeceğiz. Onlara ihtiyaçları olan gıdayı vermeyeceğiz. Çok güzel bir söz var; 'cahille sohbet etmeyin, dışarıdan bakan aradaki farkı anlamayabilir.' Onların seviyesine düşmeyecek, düştükleri çamurda onları kendi haline bırakacağız.

'RABİA İŞARETİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR'
Bu işaret (Rabia işareti) birilerini rahatsız ediyor, ama ben rahatsız değilim, bundan gurur duyuyorum, hep mazlumların yanında oldum, olmaya da devam edeceğim. Bu işareti yapan 20 kadar kızımızı içeri atan darbe yönetiminin karşısındayım.

Önümüzdeki 4 ay boyunca plan, vizyon değil sadece fitne üretecekler. Gençler şunu unutmayın, onların tuzağı varsa Allah'ın da bir hesabı var, milletin de bir hesabı var. Onlar her yolu meşru görecekler, kaybedeceğimizi de bilsek biz meşruiyet dairesinden çıkamayız. Edep perdesi yırtılmışsa oradan bir kazanç çıksa da o kayıptır. Biz işimize bakacağız, biz proje üretecek, ülkemize vizyon ve hedef göstereceğiz.

'HER EVİ ZİYARET ETMEK İSTERİM'
Biz muhalefet gibi olamayız. Biz var olanla yetinemeyiz. Daha ileriye gitmek için bir an bile duraklamadan çalışmak zorundayız. Eğer millet nasılsa bizi seviyor derseniz, muhafeletin durumuna düşersiniz. Eğer imkanım olsa 780 bin kilometrekare'deki her evi ziyaret edip onlarla çay içmek hasbıhal etmek isterim.

Bizim işimiz ganimet toplamak değil, bırakın ganimet peşinde, fani olanın peşinde başkaları koşsun. Biz Ulubatlı Hasanlar olacağız, bırakın ganimeti, ok, gülle hepsini göğüsleyecek ama milletin sancağını en yüksek burca dikmenin mücadelesi içinde olacağız. Meselesi makam olan şimdiden kaybetmiştir. Nasıl olsa kazanacağız diye oturduğu yerden kalkmayan seçimi kaybeder.

'MESELELERİNİZİ 30 MART AKŞAMINA ERTELEYİN'
Hepinizin Ocak Şubat Mart'ı beklemeden hemen bugün mahallelere dağılmanızı istiyorum. 'Bu kapıdan kovacaklar', kovsunlar sen hele bir git; 'efendim bu sokağa giremiyoruz'; sen istersen girersin; 'efendim tehdit ediyorlar, taşlıyorlar'; korkma, zafer yürek ister, cesaret ister.

Bu hassas süreçte teşkilatımız içinde hiçbir münakaşayı maruz görmeyiz. Eğer meselesi olan varsa meselesini 30 Mart akşamına kadar ertelesin. Biz her bir adayımızı bir kuyumcu inceliğinde belirledik. Küsmek, darılmak, bozulmak, bizim dava kültürümüzde asla kendisine yer bulamaz. Sadece adaylara değil, aday adaylarıyla, tüm gençler, tüm kadınlar, üyeler, gönüllülerle tek yürek haline çalışacağız. Bu süreç aynı zamanda bir samimiyet imtihanıdır.

'KİMSE KÜSMESİN'
'Beni aday yapmadılar' diye kenara çekilen uzak duran, mesafe koyan partimizi değil, lütfen önce kendi nefsini sorgulasın ki bu arkadaşlarımızın içinde belediye başkanlığı yapmış olanlar da olacak. Peki başkanlığı yaptığınızda böyle konuştunuz mu? Peki aday olmayınca niye böyle sorgulama yapıyorsunuz? Biz inşallah kimsenin küstüğüne tanık olmayacağız.

Daha önce 16 büyükşehir belediyesi vardı, şimdi 30 büyükşehir belediyesi var. Bu Türkiye'nin yüzde 75'idir. İşte bu gerçek anlamda değişimin simgesi olacak. Önümüzdeki süreçte son derece haksız bir biçimde sehirlerin durumlarından dolayı bizi eleştirenler çıkacaktır. Eleştirsinler, bir şehri bir belediye tek başına inşa edemez. Şehri o şerin bütün sakinleri idare eder. Burada kentsel dönüşümlerden bahsetmiyorum. Onları yapmaya devam edeceğiz.

'ÇOCUKLARIMIZIN TİCARİ META HALİNE GELMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'
Belediye başkanı makamında oturmaz. Belediye başkanı ev ev dolaşan şehrin Emini'dir. Bunu yapacaksınız. Marmaray'ı ne kadar önemsiyorsak, milyonlarca insanların yürüdüğü kaldırımları da o kadar düşünmek zorundayız. Şehir güvenliğine, parklara, otoparklara daha fazla yoğunlaşacak, çocuklar, kadınlar, engelliler için çok daha fazla şey yapacağız. Özellikle çocuklar...

Artık cumartesi pazar günlerini çocuklarımıza ayıracağız. Çocuklarımız yarış atına döndürülmesin. Onların da oynama, çimlerde gezme hakkı var. İnşallah eğitim sistemizde çocuklarımızı daha iyi yetiştirme amacı halinde olacağız. Çocuklarımızın ticari meta haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Onun için çocuklarımıza yeşil alanlar yapacağız. 'Ben cumartesi pazar günleri dershanedeydim', başka söylecekleri bir şeyleri yok çocukların. İnşallah şimdi onların da adımları atılıyor.

ntvmsnbc

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları