loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Biz lanet etmeyiz

Erdoğan: Biz lanet etmeyiz
Tarih: 23.12.2013 - 11:56
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, 'biz lanet etmeyiz' dedi.

Başbakan Erdoğan , Pakistan ziyareti öncesi Trabzon Havalimanı’nda konuştu.

Kalabalık bir topluluğa seslenen Erdoğan’ın gündemi, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuydu.

"Biz Müslümana lanetle emrolunmuş bir topuluk değiliz. Biz Müslümanın hidayetinin artması için için dua ederiz, laneti için değil. Lanet Müslümanlar arasında öyle berbat bir tezgahtır ki, bumerang gibi döner onu yapana gider" diyen Erdoğan şunları söyledi:

"Bu bakımdan çok hassas ve dikkatli olmamız lazım. Bin düşünüp bir konuşmamız lazım. Bu makamlar gelip geçicidir. Yarın anıldığımızda hayırla yad edilmek çok önemli ama bu milletin bölünmesi çok tehlikeli,. Miletimizin bölünmesine vesile olanlar iflah etmez. Onun için çok düşünmeleri lazım..."

"Birileri havaalanı çıkışlarındaki bilbordlara 'kardeş olacağız' diye yazmış" diyen Erdoğan, "Bir tarafta 'Gezi'ci, bir tarafta polis. İyi güzel de bu nasıl kardeşlik ki, öbür taraftan kerdeşlerini lanetleyip beddua edeceksin. Sizin kerdeşliğiniz elinde molotoflarla dolaşanlara, esnafın camını çerçevesini indirenlere, polise her yürlü saldırıyı yapanlara karşı mı? Ama biz sabrediyoruz, sabredeceğiz. Ancak devletin içindeki çeteleşmeye de müsaade etmeyeceiz" şeklinde konuştu.

"TÜM GÜCÜMÜZÜ KULLANIRIZ"
Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Nereden gelirse gelsin, rengi ne olursa olsun taviz yok" diyen Erdoğan, "Herkes bilsin ki anayasanın çizdiği sınırlar içerinde yasama nasıl görevini yapıyorsa, yürütme de yargı da öyle yapacak. Bir erk, görevini yerine gitirirken bir diğerinin üzerinde baskı oluşturma gayreti içerisine girmesin. Girdiği anda yasama ve yürütmeki gücümüzü kullanırız. Bunu sadece hakkın ve halkın talebi için kullanırız.

"YÜZDE 50'NİN DİLİNDEN DE ANLAMIYORLAR"
Şunu iyi bilmemiz lazım. Biz 11 yıllık mücadelemizde sadece 'milletin iradesine saygı' dedik. Bu yolda da, siz hep bize destek oldunuz. Yüzde 34’le başlayan süreci yüzde 50’ye tırmandırdınız. Demek ki bunlar yüzde 50’nin dilinden de anlamıyor. İnanıyorum ki 30 Mart’ta bu çok daha farklı olacak. Bunun adını da siz koyacaksınız.

"HALK BANKASI’NIN YEDİRTMEYECEĞİZ"
Nisan 2013’te ABD ’de Halk Bankası’na yönelik operasyonun projeleri hazırlandı, planları yapıldı. Bunu kongreye getirmek istediler. Halk Bankası’nın uluslararası piyasalardaki çalışmalarına ket vurmak istediler. Bunu engelleyince rahatsız oldular. Bu oyuna gelmedik, gelmiyoruz ve Halk Bankası’nı da yedirtmeyeceğiz..."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları