loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Büyükelçiyi göndeririz

Erdoğan: Büyükelçiyi göndeririz
Tarih: 21.12.2013 - 15:50
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değindi, ABD Büyükelçisi Ricciardone'yi hedef aldı...

Ordu'ya gitmek üzere Samsun Çarşamba Havalimanı'na gelen Başbakan Erdoğan, kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti. Erdoğan daha sonra Ordu'ya geçerek halka hitep etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Dik duruyoruz, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Samsun kutlu yürüyüşlerin başlangıç noktasıdır. Sizin buradaki duruşunuz inanıyorum ki 30 Mart için de bir cevaptır.

- Son günlerde olan olaylar uluslararası boyutu olan ulusal boyutta da yerel taşeronları olan bir oprasyondur. Operasyon hükümete karşı atılmış adımdır. Biz bundan yılmayacağız. Salt AK Parti'nin güçlenmesinden değil Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar.

- Yolsuzlukların olduğu ülkere milli geliri 1'e 4 artırabilir misiniz.? Yolsuzlukların olduğu ülkede Samsun sahil yolunu 4 yılda bitirebilir misiniz? Yolsuzlukların üstünü hiçbir zaman örtmedik. Yolsuzluk yapanlara da hoşgörü göstermedik, göstermeyiz. Nereden gelirse gelsin milletin parasına, kaynağına, alın terine el uzatanlar, devletin kasasına, kesesine el uzatanlara göz yummadık, göz yummayız. AK Parti'yi AK Parti yapan, ak yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir.

- Bunların mazisi karanlık mazisi. Bu ülkeye bunlar ne yaptı zarardan başka. CHP demek kirlilik demek CHP demek bu ülkeyi karanlıklara götürmek demektir. Bu ülkede fikir ve düşünce özgürlükler CHP döneminde darbe yemiştir.

'Polis külhanbeyi gibi bacak bacak üstüne atacak...'

- Kalkmış da şu hale bakın ya yürütmenin mensubu bile bir eve baskın yapacak, baskın yaptığı yerde, şu terbiyesizliğe bak, bacak bacak üstüne atacak, eline bir tesbihi alacak, külhanbeyi gibi, orada kendisine bir de yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iştir? Şimdi bunu yapan yürütme mensuplarını kalkıp da biz seyir mi edeceğiz? Gereği neyse onun da gereğini yapacağız. Adil olmamızın gereği budur. İster yürütme olsun ister yargı olsun ister partimizin mensubu olsun, gereği neyse biz bunu yaparız. AK Parti, bozulmuş çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede. Onun için de Batılı, bunu gördüğü için attığımız adımlar sebebiyle 'sessiz devrim' demiştir.

- Çamur atmakla bir yere varamazsın. Biz AK Partiyiz. 30 mart'ta benim milletim bunun kararını en iyi şekilde verecektir.

- Hukuka yansıyan olay hukukta karşılığını bulur. bizim meselemiz hukukçuların güdümlü değil hukuka saygılı hareket etmesidir.

Büyükelçi'ye gözdağı

- Büyükelçiler bazı provokatif eylemleri içerisine giriyorlar. Onlara sesleniyorum, görevinizi yapın görev alanınızın dışına çıkarsanız biz sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz.

- Büyükelçile bazı provokatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Onlara sesleniyorum. İşinizi yapın görev alanınızın dışanı çıkarsanız biz sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz. Sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz böyle davranışlar içine giriyorsa haber verin biz alırız.

- Bütçe müzakerelerinde hakaret yapan muhalefet 117 kişiyle hayır dedi. İktidar ki yanımdaki arkadaşlarım katılamadı bizimde işleri vardı, 318'le bütçesine sahip çıktı. Muhalefet bitmiş tükenmiş. Sıkıntımız bu zaten.

- Bugün yine hakaretleri var o da yargı da, bol para aldım. Almaya da devam ediyorum. Bu tazminatları en güzel yerlerde değerlendireceğiz. Biz hakaret etmeden yola devam edeceğiz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları