loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Da Vinci'nin projesi gerçekleşecek

Erdoğan: Da Vinci'nin projesi gerçekleşecek
Tarih: 21.10.2012 - 17:53
Kategori: Siyaset

Haliç suyunun yenilenmesi ve biyolojik çeşitliliğin artması için geliştirilen proje tamamlandı...

Testi biten projenin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3 buçuk yıllık çalışmasıyla İstanbul Boğazı'ndan 2 bin 200 milimetre çapındaki dev borularla günde 260 bin metreküp su Haliç'e taşınacak.

Deniz suyu Sarıyer Çayırbaşı'ndan alınarak, 5 kilometrelik tünelle Ayazağa ve Kağıthane Deresi'ne aktarıldı. 9 kilometrelik dere yolculuğundan sonra Haliç'e ulaştı.

Çalışmalar sonrasında birçok balık türünün yeniden yaşamaya başladığı Haliç'teki proje, Dünya Büyükşehir Belediyeler Birliği'nin verdiği Metropolis ödüllerinde birinci oldu. Projenin toplam maliyeti 44 milyon lira. Haliç'i temizlemek içinse bugüne kadar 758 milyon dolar harcandı.

Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Leonardo Da Vinci’nin geçmişte Haliçle ilgili bir köprü projesi var. Orası da yapıldığı anda, çok farklı bir köprü estetiği çok ilginç, Haliç’in bir yakasından diğer yakasına yürüyerek geçme imkanı bulacağız.”

-Başbakan ayrıca şu anda Haliç’te 48 çeşit balık yaşadığını yeni su sirkülasyonu ile bu sayıonını daha da artacağını ifade etti.

-Başbakan konuşmasında büyükşehir kanundan yapılan değişikliklerle ilgili şu mesajları verdi:

-Biz diyoruz ki bir imar bütünlüğü sağlayalım. Merkezde, kenarda, ilçede, belde de farklı şekilde şehirleri güzelleştiremeyiz.

-Diyoruz ki daha önce İstanbul’un kenarındaki köylere doğru dürüst hizmet gidemezken şimdi Büyükşehir sınırları içine girince hizmet görmeye başladı.

-Muhalefet ne diyor, “Siz federal bir yapıya geçmek istiyorsunuz.”

-Allah aşkına bunları arasında sadece AK Partili belediyeler mi var? 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları