loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: "Gülen hareketi bütün ülkeler için tehdit"

Erdoğan: "Gülen hareketi bütün ülkeler için tehdit"
Tarih: 06.02.2014 - 14:01
Kategori: Siyaset

Erdoğan, yapılanların dünyada doğru anlatılması halinde, Gülen hareketinin bütün ülkeler için tehdit olduğunun anlaşılacağını da vurguladı.

Başbakan Erdoğan Almanya gezisi dönüşü uçaktaki gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisiyle ilgili dinleme kayıtlarından yakınan Başbakan, yapılanların dünyada doğru anlatılması halinde, Gülen hareketinin bütün ülkeler için tehdit olduğunun anlaşılacağını ifade etti.

Başbakan açıklamalarına şöyle devam etti:

"Mesela evimin dinlenmesi. Bu, casusluktur. Bununla ilgili atılması gereken adımlar atıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na çok gizli kaydıyla dosya gönderildi. Ama bu bile servis edildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu'ndan gizli çıktı, savcılıkta sızdı. Öyle zannediyorum ki bundan sonraki süreç, 17 Aralık'ı patlatanlarla ilgili dünyada pek bugüne kadar bakılan bir süreç olmayacak. Yani, "Yarın bizde de olmayacağı ne malum" gibi bakılacak."

TSK'ya sızma girişimleri

Başbakan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de sızma girişimleri olduğunu dile getirdi, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Askere sızma gayretleri de var. Adana olayı anlamlıdır. (MİT'e ait TIR'ların durdurulması) Yere yatırma işlemi de öyle. Polis bölgesinde bunu yapamazsınız. Hatalar, eksikler olabilir ama MİT mensubuyum deyince durması lazım. Durmuyorlar. Sandıkları açıyorlar, medyaya gösteriyorlar. İşte bu paralel devletin işbirliğidir. Yargı mensubu paslayacağı kişiyi bulmuştur. Jandarma Genel Komutanlığı teftiş yapıyor. Mülkiye müfettişleri de yapıyor. Albayı görevden aldılar."

17 Aralık süreci

Başbakan'ın gündeminde 17 Aralık süreci de vardı.

Erdoğan, 17 Aralık sürecinde işadamlarının moralinin bozulduğunu, müteşebbislik ruhunun zarar gördüğünü söyledi ve yerel seçim sonrası, siyasette yeni aktörler çıkabileceğini belirtti.

Yaklaşan yerel seçimler

Erdoğan konuşmasında yaklaşan yerel seçimlere de değindi.

"30 Mart'tan sonra bir dönüşüm olabilir" diyen Erdoğan, "Yeni siyasi aktörler ortaya çıkabilir. 2015 genel seçimleri için yeni partiler, yeni isimler belirebilir. Onun için 30 Mart'ın bir milat olacağını söylüyorum. Ve o nedenle 30 Mart seçimlerinde AK Parti'nin alacağı oyun çok önem taşıyacağını anlatıyorum" şeklinde konuştu.
Cihan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları