loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Hukukumuz olan bazıları sadece beni yermek için yazıyor

Erdoğan: Hukukumuz olan bazıları sadece beni yermek için yazıyor
Tarih: 28.08.2013 - 16:51
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan: Haklı eleştiri o konuda aynı hatayı tekrar etmemenizi sağlar...

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Eskiden beri hukukumuz olan bazılarının, her konuda sadece beni yermek için kalemlerini ve dillerini kullanmaları. Bu karakter değişikliğini anlayamıyorum” sözlerini aktardı.

Mehmet Barlas, Sabah gazetesinde “Saplantılı eleştiriler, haksız eleştirileri etkisiz kılar” başlığıyla yayımlanan (28 Ağustos 2013) yazısında, Başbakan Erdoğan’ın kendisine yöneltilen eleştiriler için neler söylediğini yazdı.

Barlas, Erdoğan’ın “Haklı eleştirilerden neden rahatsız olayım ki... Demokrasinin fazileti çok seslilikten kaynaklanır. Keşke ana muhalefet iktidara alternatif olabilse” sözlerini aktarırken, “eskiden beri hukukumuz olan bazılarının, sadece beni yermek için kalemlerini kullanmalarını anlayamıyorum” tepkisini belirtti.

Barlas’ın “Saplantılı eleştiriler, haksız eleştirileri etkisiz kılar” başlıklı yazısı şöyle:


Saplantılı eleştiriler, haksız eleştirileri etkisiz kılar

Bazılarına göre Başbakan Erdoğan yeterince eleştirilmiyormuş. Böyle düşünenleri insafa davet etmenin tabii ki anlamı yok. Sadece "Barış Açılımı" üzerinde seslendirilen eleştirileri bir hatırlayın. Bütün meslek hayatlarını Türk-Kürt barışına adayanlar "Öcalan sizi satıyor mu" diye dağdaki PKK'lıları kaşımadılar mı?

Ulusalcılar ise "Generaller hapisteyken Erdoğan Öcalan'la diyalog kuruyor" diyerek Barış Açılımı'nı yerden yere vurmadılar mı?

Suriye'de sahnelenen faciadan Beşar Esad'ı suçlayacak yerde katliama karşı çıkan Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirmek, bazıları için "Eleştirel yorumculuk" olarak sunulmadı mı? Ya da Gezi Parkı'ndan başlatılan eylemlerde Başbakan Erdoğan'ı hedef alan söylemler ve sloganlar manşetlere taşınmadı mı?


Erdoğan ve eleştiriler


Geçen hafta Başbakan Erdoğan'la sohbet ederken kendisine yönelen eleştirilerden rahatsızlık duyup duymadığını sordum.

Şöyle cevap verdi:

- Haklı eleştirilerden neden rahatsız olayım ki... Demokrasinin fazileti çok seslilikten kaynaklanır. Keşke ana muhalefet iktidara alternatif olabilse...

Haklı eleştiri o konuda aynı hatayı tekrar etmemenizi sağlar. Bu konuda iki mesele var anlayamadığım. Birileri hakaret etmekle eleştirmeyi karıştırıyor.

İkinci mesele de eskiden beri hukukumuz olan bazılarının, her konuda sadece beni yermek için kalemlerini ve dillerini kullanmaları. Bu karakter değişikliğini anlayamıyorum.

"Eskiden beri hukukumuz olan bazı yazarlar" derken Başbakan isim de verdi...

Bu "Hukuku olmak" kavramını eleştiri bağlamında daha önce Turgut Özal'dan duymuştum.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları