loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan için 'Seni seviyoruz koca yürekli adam' diyen Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ı överken Ahmet Necdet Sezer'i eleştirmek istedi, tarihleri tutturamadı

Erdoğan için 'Seni seviyoruz koca yürekli adam' diyen Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ı överken Ahmet Necdet Sezer'i eleştirmek istedi, tarihleri tutturamadı
Tarih: 27.01.2020 - 14:34
Kategori: Medya

Hürriyet’in yandaş yazarı Abdülkadir Selvi, depremler üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i karşılaştırmak istersen Sezer’i henüz seçilmiş olmadığı 99 Marmara depremi nedeniyle eleştirdi. Hata fark edilince yazı değiştirildi

Hürriyet’in yandaş yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Elazığ depremini konu aldı. Selvi, 17 Ağustos 1999’daki Marmara depremi hakkındaki bölümde, “O zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer millete liderlik yapamamıştı” diye yazdı. Ancak Sezer’in 16 Mayıs 2000’de cumhurbaşkanı olduğunun fark edilmesi üzerinde Selvi’nin yazısındaki ilgili bölüm, Hürriyet’in internet sitesinden kaldırıldı.

Selvi, bugünkü yazısının ‘Koca yürekli adam’ başlıklı bölümde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik övgü dozu hayli yüksek ifadeleri kaleme alırken dikkat çeken bir hata yaptı. Erdoğan’a karşılık Ahmet Necdet Sezer ‘örneği’ veren Selvi, 99 Marmara depremi üzerinden şu ifadeleri kullandı:

“Yaşar Okuyan’ın Marmara bölgesinin yıkıldığını söylemesiyle felaketin boyutları ortaya çıkmıştı. O zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit millete liderlik yapamamıştı. Başbakan olmanın kırmızı ışıkta beklemek olmadığını o zaman öğrenmiştik.”

Ancak 17 Ağustos depremi sırasında Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Ahmet Necdet Sezer, 16 Mayıs 2000’de Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Söz konusu hata fark edilince Selvi’nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle düzeltildi: “Yaşar Okuyan’ın Marmara bölgesinin yıkıldığını söylemesiyle felaketin boyutları ortaya çıkmıştı. O zaman devleti yönetenler, millete liderlik yapamamıştı. Başbakan olmanın kırmızı ışıkta beklemek olmadığını o zaman öğrenmiştik.”

Erdoğan’ı cenazeye omuz verirken izledim. Koca yürekli bir adam, bir milletin yükünü omuzlarında taşır gibiydi. İşte bu yüzden seni seviyoruz koca yürekli adam.

Söz konusu hatanın fark edilip kaldırılması ardından da Selvi’den bir özür açıklaması yapıldı. Hürriyet’in internet sitesinde yer verilen açıklamada Selvi, “Elazığ ve Malatya’yı vuran depremle ilgili yazımda, Marmara depremiyle ilgili bir değerlendirme sırasında sehven , ‘O zamanın Cumhurbaşkanı olan Ahmet Necdet Sezer’ demişim. Yoğunluktan kaynaklanan bu hatayı düzeltiyor, özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Selvi yazısında, Erdoğan için şunları yazdı:

"Van depremi olduğunda gece yarısı bölgeye ilk giden Erdoğan olmuştu. Depremin ikinci günü de Elazığ ve Malatya’daydı. Bir felaket anında milletin Cumhurbaşkanı’nı başında ve hemen yanında görmesi o kadar önemli bir duygu ki... Millet cenazesine omuz verip gözyaşı döken Cumhurbaşkanını gönlünde ayrı bir yere oturtur.

Erdoğan’ı cenazeye omuz verirken izledim. Koca yürekli bir adam, bir milletin yükünü omuzlarında taşır gibiydi. İşte bu yüzden seni seviyoruz koca yürekli adam."

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları