loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, Merkel ile görüştü

Erdoğan, Merkel ile görüştü
Tarih: 06.10.2020 - 15:41
Kategori: Siyaset

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB iliskilerinin ele alındığı görüşmede, Dogu Akdeniz ve Libya'daki gelişmeler ile Azerbaycan-Ermenistan meselesi başta olmak üzere bölgesel konular değerlendirildi.

Erdoğan'ın görüşmede, AB liderler Zirvesi bildirisinin, ilişkilerdeki sorunları aşmayı sağlayacak, diyalog ve iş birliğine zemin hazırlayacak unsurlardan yoksun olduğunu belirttiği kaydedildi.
Türkiye'nin iyi niyeti tutumuna rağmen AB'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin baskı ve şantajlarına boyun eğdiğini söyleyen Erdoğan, Avrupa'nın büyük çıkarlarının birkaç Birlik üyesinin küçük çıkarlarına feda edilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarına ilişkin sorunun kalıcı bir sekilde çözümü için BM kararlarının uygulanması ve uluslararası hukukun gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Libya'da sahada sağlanan sükünet sayesinde ortaya çıkan fırsat heba edilmemeli" dedi. 

Erdoğan'ın Merkel ile video konferans görüşmesinde, MİTBaşkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İdari Işler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları