loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, Obama'nın en güvendiği 5 liderden biri

Erdoğan, Obama'nın en güvendiği 5 liderden biri
Tarih: 11.02.2012 - 18:43
Kategori: Dünya

Time Dergisi'ne verdiği mülakatta çeşitli liderlerle dostluk ve güven bağları oluşturabildiğine dikkat çekerken, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında bulunduğu 5 lidere işaret etti.

ABD Başkanı Barack Obama, tanınmış sunucu ve yazar Fareed Zakaria ile Time Dergisi için özel bir mülakat yaptı.

Fareed Zakaria, ABD'nin diplomasisini ve dış politika takımı ile olan ilişkilerini değerlendiren Barack Obama'ya diğer yabancı liderlerle olan ilişkisini de sordu. Obama, çeşitli liderlerle oluşturabildiği dostluk ve güven bağlarının etkili bir diplomasi yürütebilmenin önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Başkan Obama, "Bence Angela Merkel ya da Başbakan Singh ya da Başkan Lee ya da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ya da David Cameron'a sorduğunuz zaman onlar, Başkanlığa karşı yüksek düzeyde güven ve inanca sahip olduklarına söyleyeceklerdir. Söylediklerine inanıyoruz. Taahhütlerinin doğrultusunda ilerleyeceklerine inanıyoruz. Onların bizim çıkarlarımız ve ilgilerimiz için dikkat göstereceklerini düşünüyoruz" dedi.

İsrail güven listesinde yok

Ayrıca, Obama'nın son dönemlerde bazı konularda görüş ayrılıkları yaşadığı İsrail Başbakan'ı Binyamin Netenyahu'ya yer vermemesi dikkat çekti

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları