loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Toprak: ''Paranoya ile devlet yönetilmez''

Erdoğan Toprak: ''Paranoya ile devlet yönetilmez''
Tarih: 31.07.2013 - 16:20
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AKP iktidarının her geçen gün ruh sağlığını yitirdiğini belirterek, ''Paranoya ile devlet yönetilmez'' dedi.

Erdoğan Toprak’ın Açıklaması şöyle: “Gezi direnişi AKP’nin kimyasını bozdu. Her gün yöneticileri, bakanları ve yandaş gazeteleri bu direnişin altında farklı şeyler bulmaya çalışmakta; adeta öküz altında buzağı aramaktadırlar. Hiçbirinin aklına dönüp kendi icraatlarına, söylemlerine, yapıp ettiklerine bakmak gelmiyor. Gezi direnişi için komplo teorisi üreteceğinize dönüp bu ülkeyi neden bu hale getirdik sorusunu kendinize sorun.

AKP ruh sağlığını günden güne yitirmektedir. Paranoyak bir biçimde herkese saldırmakta ve bütün bir ülkeye zarar vermektedir. Paranoya; “aşırı endişe veya korkuyla karakterize edilen, sıkça mantıksız kuruntularla bilinen bir rahatsızlıktır.” AKP’yi iktidarı kaybetme korkusu sarmış. Bütün dünyanın kendisine karşı birleştiği sanısı ile hareket ediyor. O yüzden demokratik hiçbir talebe sağlıklı yaklaşmıyor. Bu talepleri dile getirenleri yaftalıyor. Şimdi demokratik talepleri dile getiren, demokratik bir biçimde ilan vererek AKP’yi açık bir biçimde uyaran Fazıl Say gibi sanatçı ve aydınları hedef gösteriyor. Öğrencileri bursları kesmekle tehdit ediyor.

Böyle bir yaklaşımla ülke yönetilemez. Bu zihniyet topluma büyük zarar vermektedir. Dünyanın hiçbir demokratik ve gelişmiş devleti AKP ile ilişki kurmuyor. AKP ise günden güne saldırganlaşıyor. AKP ne yaparsa yapsın halkımız onu iktidardan indirecektir. Demokraside iktidara gelmek ne kadar normal ve doğal bir süreç ise iktidardan seçimle gitmek de o derece doğaldır. Ama bu doğal süreçleri ancak gerçek demokratlar içlerine sindirebilir. Demokrat olmayanlar ise paranoyalarla, komplo teorileriyle hareket ederler.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları