loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan yemin ediyor

Erdoğan yemin ediyor
Tarih: 28.08.2014 - 15:05
Kategori: Siyaset

Halkın oylarıyla 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yemin ediyor. Erdoğan'ın yemin törenine CHP katılmıyor.

Halkın oylarıyla 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ediyor. Yemin törenine CHP,katılmıyor. Erdoğan'ın yemin töreni için bugün TBMM'de ses sistemi yenilendi, salon ve bina dış cephe taşları temizlendi. Erdoğan'ı Meclis'te Muhafız Alayı Tören Taburu karşılayacak. Tören kıtasını selamladıktan sonra Genel Kurul'a geçecek olan Erdoğan'a, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı eşlik edecek. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısıyla saat 14.00'te toplanan Genel Kurul'da önce yoklama yapılıp olağanüstü toplantı çağrı yazısı okunacak. Çiçek, çağrı yazısının ardından gündem hakkında kısa bir konuşmayla bilgi vererek, seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet edecek. Erdoğan, salona girdiğinde milletvekilleri tarafından ayakta karşılanacak. Çiçek, kürsüden Erdoğan'a 12'nci Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı verecek. Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirecek. Ankara'da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirilecek. Erdoğan ailesi ise yemin törenini Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izleyecek.

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI YEMİNİ

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurul kürsüsünden şu yemini edecek: "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları