loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Tarih: 30.04.2013 - 10:16
Kategori: Siyaset

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, "21,5 milyon oy almış parti olarak toplantılarımızı Kazlıçeşme’de yapıyoruz." dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, "21,5 milyon oy almış parti olarak toplantılarımızı Kazlıçeşme’de yapıyoruz. Siz neden kutlamalarınızı Kazlıçeşme’de yapmıyorsunuz" dedi.

Erdoğan, bazı sendikaların 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlama ısrarlarına ilişkin ”Yarın orada İçişleri Bakanlığımız tüm ekipleriyle her türlü tedbiri alacak. Alanda bu tür bir kutlamanın yapılmasına izin vermeyeceğiz. Kazlıçeşme’de kutlamalarını yapsınlar. Sendikalardan ülkem, milletim adına inatlaşma değil, anlayış bekliyorum” dedi.

Erdoğan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik sözlerini eleştirerek, ”Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsfette tarafından Bakanımıza, bir hanfendiye, bir eşe, bir anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Erdoğan, CHP ve MHP genel başkanlarına yönelik, ”Sizin rahatsız eden ne, gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü? Kan tutkusu, bu kan sevdası ne? Ölmeyi, öldürmeyi, ölümleri seyretmeyi çok seviyorsanız, sokakları, kalleşçe terörize etmeyi bırakın, gidin dağlara yurt dışına çıkacak teröristlerin önüne kesin” dedi.

Erdoğan, millete seslenerek, ”Bizden duymadığınız hiçbir söze ve iddiaya inanmayın. Çıkmış şunu söylüyorlar; ’pazarlık yapılıyormuş’, tamamen yalandır, alver süreci varmış, kuyruklu yalandır. Terör örgütü bu süreçte meşruiyet kazanacakmış, tamamen yalandır. Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın. Kirli bir savaşın kazanını olmaz, şerefli bir savaşın ise kaybedeni olmaz” dedi.

Erdoğan, ”Bizi Bozhöyük’te banka kurtarmak için gizli toplantı yapmakla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezsen namertsin. O ziyaretine gittiğim şahsın şu anda fabrikası var mı? Yoksa bu fabrikayı TMSF sattı mı? Biz işin bu tür takipçisiyiz. Söylüyorum o da Toprak Holding’tir. Yatırımları yerinde görelim diye gittiğimizde oraya da uğradık, yaptığımız görüşme budur” dedi.

Erdoğan,çözüm sürecine ilişkin, "Bu süreç zafer ve yenilgi kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kaybedeni, korku ve çatışma siyasetinin genel başkanlarıdır" dedi.

Erdoğan, ”Özellikle sabotajlara, tahriklere karşı teyakkuz halindeyiz. Ancak sürecin bu şekilde ilerlemesi, şiddetin son bulması, baharın kalıcı hali gelmesi için de son derece gayretli, son derece kararlıyız. İnşallah bu sürecin, bu baharın geri dönüşü olmayacak. İnşallah bu topraklarda terör fitnesi bir daha yeşermeyecek” dedi.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek "2002’de Merkez Bankası’nı nasıl devrettiklerini, bugün Merkez Bankası rezervlerinin nereye ulaştığının belgesini, kaydını göstereceğiz. Bahçeli iddialarını ispatlamazsa namerttir, müfteridir" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları