loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan Obama'ya taziye mesajı

Erdoğan'dan Obama'ya taziye mesajı
Tarih: 16.04.2013 - 15:54
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırılarda yaşamını yitirenler için ABD Başkanı Barack Obama’ya taziye mesajı gönderdi...

Erdoğan, mesajında, “Söz konusu saldırı yalnızca Amerikan halkını değil dünyada barış ve esenlik içerisinde yaşamayı amaçlayan tüm halkların huzurunu hedef almıştır. Zira şiddet eylemleri sonucunda yitirilen her can, insanlığın ortak vicdanında ve hafızasında derin bir yara bırakmaktadır” dedi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, gönderdiği taziye mesajında, “Dün Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve bir kısmının durumu ciddi olmak üzere, çok sayıda kişinin yaralandığını teessürle öğrendim. Bu eylemi şiddetle kınıyor ve acınızı yürekten paylaşıyoruz” dedi. “Türkiye, bu kederli günde Amerika Birleşik Devletleri’nin yanındadır” diyen Başbakan Erdoğan, Obama’ya hitaben “Siz değerli dostuma, bu trajik saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm ABD halkına, milletim, Hükümetim ve şahsım adına en samimi taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu da taziyelerini iletti

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ABD’de Boston Maratonu’nda meydana gelen patlamalar nedeniyle Başkan Barack Obama’ya taziyelerini iletti.

CHP’den yapılan açıklamaya göre, Boston’da dün meydana gelen patlamalara ilişkin, Kılıçdaroğlu ABD Başkanı Obama’ya bir taziye mektubu gönderdi. Kılıçdaroğlu taziye mektubunda şunları kaydetti:

“CHP adına, dün Boston’da gerçekleşen korkak saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bu korkunç olayı şiddetle kınıyor ve bu zor anınızda sizinle dayanışma içerisinde olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları