loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Tarih: 08.12.2013 - 14:26
Kategori: Gündem

Başbakan Erdoğan Edirne Valiliği'nde düzenlenen kahvaltıda konuşma yaptı: Geziciler çevreciler biraz da Ergene’nin kenarında dolaşsınlar yahu...

Başbakan Erdoğan Edirne Valiliği'nde düzenlenen kahvaltıda konuşma yaptı: Geziciler çevreciler biraz da Ergene’nin kenarında dolaşsınlar yahu. Hesabını sorsunlar. Çevreciyiz, yeşilciyiz dediler. On tane ağaç sökülüp başka yere dökülüyor ki Türkiye’de milyarlarca ağaç diktik biz. Böyle bir iktidara yeşil düşmanı dediler.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Trakya bölgesindeki illerimiz her alanda büyük bir potansiyeli taşıyorlar. Trakya güçlü oldukları potansiyele rağmen büyük bir atılımı gerçekleştiremiyor. Yatırım yaparken oy oranlarını önümüze almak gibi bir partizanlık yapmadık.

-Merkezi hükümet ile yerel idare aynı vizyonu taşımıyorsa o şehri ayağa kaldırmak mümkün olmuyor.

-Bu vatan topraklarında kimsenin bir operasyon yapma hakkı yoktur. Biz, hükümet olarak tüm enstrümanları kullanarak buna imkan vermeyiz. Bu topraklar bize ecdadamızdan kaldı, aynı şekilde korumak boynumuzun borcu. Bayrak, 76 miyonun ortak bayrağıdır. Vatan toprakları 76 milyonundur. Burada kimsenin bir operasyon yapma yetkisi, hakkı yoktur. Bu bize ecdadımızdan böyle devredildi. Bedeli ne olursa olsun korumak zorundayız. Efendim şehitler geliyor, tabii gelecek. Şehadet bir makamdır. Bu toprakları korumak için. Şehitlerimiz hepimizin aynı derecede saygı duyduğu kutsallarımızdır. Şehidine bizler kadar sahip çıkan bir iktidar olmamıştır. Şehitlere saygı sloganla değil, şehitlerin can verdiği bu toprakları yüceltmekle olur. Kimse çıkıp da bu bayrağı biz sizden çok seviyoruz iddiasında bulunamaz. Kimse çıkıp da ben bu vatanı sizden çok seviyorum iddiasında bulunamaz. Çünkü bu ortak değerlerin yarıştırılması anlamı gelir, hiçbir fayda sağlamaz. Bize kadar maalesef, ne şehidin ailesine, ne şehit çocuklarına sahip çıkmak, onların geleceğine sahip çıkmak için adım attı. Ama biz attık. Biz onların yavrularına eşine, sahip çıktık. Onlara birçok imkanlar sağladık.

İCRAAT YOK, LAF ÇOK

-Madem siz milliyetçisiniz de bu millet için ne yaptınız? Madem siz cumhuriyetçisiniz de bu cumhuriyet için ne yaptınız? Onlar iftira attılar, biz ise Türkiye'yi büyüttük. Gazi Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu bir hedef var... Biz Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarıyoruz. Marmaray'la, 17 bin kilometre bölünmüş yolla... Türkiye'de şimdi 52 tane havalimanı var. Milliyetçilik, cumhuriyete sahip çıkmak budur. İcraat yok, laf çok. Böyle bir yere varamazsınız.

-Biz bir liraya tuvalete giderdik, bir milyona tuvalete gider hale geldik. (6 sıfırı atacağız) dedik, (enflasyon patlar) dediler. Ne oldu? Hatta, atsın, Taksim Meydanı'na çıkacağım anıracağım diyen vardı. Herhalde anıracak meydan bulamıyor.

BİRAZ DE ERGENE KENARINDA DOLAŞINLAR

-Geziciler çevreciler biraz da Ergene’nin kenarında dolaşsınlar yahu. Hesabını sorsunlar. Çevreciyiz, yeşilciyiz dediler. On tane ağaç sökülüp başka yere dökülüyor, ki Türkiye’de milyarlarca ağaç diktik biz. Böyle bir iktidara yeşil düşmanı dediler. Hala adımlarımızı atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Türkiye’de yeşil deyince, orman deyince akla Ak Parti iktidarı gelir.

Ama dürüst olsalar bu noktada gerçekten aklıselim sahibi olsalar, Ergene’yi Meriç’i gezerler. Buradaki bu hali görüp sonra da biz ne yapıyoruz derler.

-Eser üreten hizmet üreten Türkiye’yi büyütenler de aynı anda ortak değerlerimizi büyütür ve yüceltirler. Yaklaşık bir yıldır Edirne’ye ve diğer vilayetlerimize terör nedeniyle şehit gelmiyor. Bundan dolayı heyecanlanmak mutlu olmak gerekiyor. Bu süreç için destekçi duacı olmak gerekiyor.

Çıkıyorlar, ne verdin, hangi pazarlığı yaptın diye bize iftirada bulunanlar var. hiçbir taviz vermediğimizi, pazarlık yapmadığımızı biliyorlar. Edirne’ye şehit gelsin istiyorlar. Bu hükümet başarılı olmasın diye şehit gelsin diyorlar. Maalesef anlayış bu, zihniyet bu.

-Biz gerekirse kaybedelim, yeter ki Edirne kazansın, millet kazansın, ülke kazansın.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları