loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Testler yapılıyor, ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz

Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Testler yapılıyor, ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz
Tarih: 23.10.2020 - 14:16
Kategori: Siyaset

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açklamaları şöyle:
"-(Libya'daki ateşkes ilanı) Ateşkes anlaşması, en üst düzeyde bir ateşkes değil. Bunun kalıcılığı ne kadar olur, zaman gösterecek. 3 ay içerisinde Wagner gibi paralı askerlerin oradan çekilmesi ne denli doğrudur, sağlıklıdır onu da bilemiyoruz. Bildiğimiz böyle bir anlaşmanın adımlarının atılmış olduğudur. En üst düzeyde darbeci Hafter tarafından bir temsilci bulunuyor. Sarrac tarafından atanan bir komutan bulunuyor. Güvenirliği çok da olabilecek gibi değil. Azerbaycan-Ermenistan arasında Ermeniler verdikleri sözlerde durdular mı? Oralarada da yine ateşkes adımı atıldı, gece saat 00.0 itibariyle başlayacak dendiği halde yapılmadı. Temennim burda öyle olmaması, ateşkes kararına uyulması.

-Şu an itibariyle İstanbul koronavirüs salgınında hemen hemen en önde gelen illerimizden bir tanesi. Bu konuda, bu mücadeleyi başta yazılı, görsel medya olmak üzere yoğun bir şekilde sürdürmemiz lazım. Sürekli bir ifademiz var: Maske, mesafe, hijyen. Bunlara hassasiyetle dikkat etmemiz lazım. Bir de toplu mekanlardan ciddi manada kaçınmak gerek. Buralar virüsün seri şekilde yaygınlaşmasını sağlıyor. Bu hassasiyeti gösterelim ki hem şahsımıza hem misafirlerimize dikkat edeceğiz. Kendimize dikkat etme noktasındayız. Sağlık Bakanımız değişik illeri dolaşıyor. Bugün Bursa'da. Oralarda ne gibi tedbirler alacağız, bunları yaygınlaştıracağız bunların çalışmalarını yapıyoruz. Bilim Kurulu'nda yapılan çalışmalar neticesinde ne gibi tedbiirler alınacak, bize de bildirilecek, ne gibi adımlar atacağız belirleyeceğiz. Kararlıyız ama yeterli değil.

-(Azerbaycan-Ermenistan görüşmeleri) Rusya burada ne kadar çözüm için, barış için yer almayı düşünüyorsa, Türkiye'nin de en az Rusya kadar barış için yer alma hakkının olduğuna inanıyorum. Minsk-AGİT'ten dolayı Türkiye'nin de yeri var. Minsk üçlüsü olarak alınan bir netice olmadı. Azerbaycan haklı talebini ortaya koyuyor. 'Eğer Ermenistan Rusya'yı teklif ediyorsa, biz de Türkiye'yi teklif ediyoruz. Barış görüşmelerinde Türkiye de Rusya beraber bulunmalı' diyor. Rusya'nın olumsuz yaklaşımı kulağıma gelmedi. Rusya'nın Türkiye ile ilgili olumsuz açıklamaları yok. Gerek Ermenistan-Azerbaycan konusunda gerek Suriye'de müşterek çalışma içindeyiz. Temenni ederim ki Suriye, Lİbya ve Azerbaycan-Ermenistan konusunda başarılı adımlar atar, buraları çözüme kavuştururuz. 

-(Sinop'ta S-400 denemeleri) Testler doğrudur. Yapıldı, yapılıyor. ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz. Biz elimizdeki imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız? Herhalde bunu kalkıp ABD'ye soracak değiliz. Sadece S-400 değil, birçok hafif, orta, ağır silahların testlerini de yapıyoruz. Yunanistan'ın elinde S-300'ler var, bırakın testleri kullanıyor. Oraya bir şeyi ABD soruyor mu ya da söylüyor mu? Rusya'ya ait silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları