loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan’ı ‘çıldırtan’ haber!

Erdoğan’ı ‘çıldırtan’ haber!
Tarih: 21.12.2013 - 16:58
Kategori: Siyaset

Zaman Gazetesi yaptığı bir 'İspanya haberi' ile Erdoğan'ın tepkisini çekti...

Toplu açılış töreni için gittiği Ordu’nun Ünye ilçesinde vatandaşlara hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde yine Büyük Rüşvet Operasyonu ile derinleşen ‘Hükümet-Cemaat’ kavgası vardı.

İktidara geldiği günden beri ‘merkez medya’yı diline dolayan Erdoğan ilk kez Zaman Gazetesi’ne ağır eleştirilerde bulundu.

Başbakan, ‘Cemaatin gazetesi’ Zaman’ı, İspanya’da gerçekleşen bir operasyon haberini veriş tarzıyla eleştirdi.

Haberin kasıtlı olarak ‘büyük’ görüldüğünü savunan Erdoğan ‘bu haber böyle verilmez’ diye çıkıştı. Erdoğan haberin veriliş tarzıyla asıl amacın ‘hükümeti hedef göstermek’ olduğunu savundu.

İşte Reuters’in geçtiği ve Zaman Gazetesi’nin birinci sayfadan gördüğü “İspanya’da polis, iktidar partisine baskın yaptı” başlıklı o haber;



“İspanya’da iktidardaki Halk Partisi’nin genel merkezini basan polis, 14 saat boyunca arama yaptı. Baskının, Mariano Rajoy başkanlığındaki hükümeti tehdit eden yolsuzluk soruşturması kapsamında yapıldığı belirtildi. Yargıç Pablo Ruz’un emriyle dün gece parti merkezini basan polis, bu binada 2005-2011 yıllarında yapılan tadilat çalışmalarıyla ilgili kayıt dışı ödeme suçlamasına dair delil aradı. Sabah saatlerinde sona eren aramada, suç unsuru ele geçip geçmediği ise açıklanmadı. İspanya Başbakanı Rajoy ise “Operasyon karşısında Mahkeme kararına mutlaka saygılım” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları