loading
close
SON DAKİKALAR

'Erdoğan’ın 15 Temmuz'da muhalefeti ezme planı CHP'nin TBMM'ye gitmemesiyle bozuldu'

'Erdoğan’ın 15 Temmuz'da muhalefeti ezme planı CHP'nin TBMM'ye gitmemesiyle bozuldu'
Tarih: 17.07.2020 - 10:58
Kategori: Gündem

Gazeteci Murat Yetkin, Erdoğan'ın TBMM'deki 15 Temmuz konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu "FETÖ" ile ilişkilendirip muhalefeti ezmeye dönük bir plan kurduğunu ancak bu planın bozulduğunu, bir diğer hedefin ise CHP kurultayını engellemek olduğunu söyledi

Gazeteciler Ruşen Çakır ve Murat Yetkin, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana geçen dört yılı Medyascope’taki programda değerlendirdi. Yetkin, programda AKP’li kaynaklardan edindiği bir iddia ortaya attı.

TBMM’deki 15 Temmuz oturumunun sadece Tayyip Erdoğan’ın konuşacağı şekilde değiştirildiğini söyleyen Yetkin, Erdoğan’ın CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu “FETÖ” ile ilişkilendiren ve muhalefeti ağır ifadelerle ezen bir konuşma hazırladığını ancak CHP’nin programa katılmama kararı almasının bu planı bozduğunu belirtti.

Yetkin, Abdulkadir Selvi’nin köşe yazısında tartışma yaratan “Kılıçdaroğlu ‘FETÖ’yü aklıyor” ifadesinin de iktidar kulislerindeki bu stratejinin ürünü olduğunu ifade etti.

“Gelişmeler CHP kurultayını yaptırmama üzerine kuruldu”
Kılıçdaroğlu’nun hedef alınmasının 25-26 Temmuz’daki CHP kurultayına dahi uzanabileceğini ileri süren Yetkin, şöyle devam etti:

Kritik tarih, CHP’nin 25-26 Temmuz’daki kurultayı. Ümit ederim ki, bu kurultaydan önce bir şey yapmazlar, adli soruşturma ya da aklımıza getirmek istemediğimiz daha kötü şeyler gibi. Malum, Kılıçdaroğlu daha önce kamuya açık alanlarda birkaç kere saldırıya uğradı.

Başkentte perde arkası gelişmeler de bu kurultayı yaptırmama üzerine kuruldu. Bugüne kadar epey bir zorluk çıkarıldığını da CHP’li kaynaklarımdan biliyorum.

Çakır’ın “İktidarın bundan muradı ne?” sorusunu da yanıtlayan Yetkin, Kılıçdaroğlu’nun ittifak politikasının iktidara çok ağır bir darbe vurduğunu, özellikle kaybedilen yerel yönetimlerin iktidara hem siyasi hem de ideolojik bir hasar verdiğini, dolayısıyla iktidarda muhalefet partilerini de dizayn etmek üzere bir çaba olduğunu dile getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları