loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan’ın bu dosyaları açmaya yüreği yetmez

Erdoğan’ın bu dosyaları açmaya yüreği yetmez
Tarih: 14.07.2014 - 18:46
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dört eski bakan hakkındaki fezlekeler hakkında konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin Cumhuriyet savcılığına gönderilmesine ilişkin, “Yolsuzluk dosyasının üzerini örten üsluba Kasımpaşalılar şunu söyler; çamura yatmak. Recep Erdoğan çamura yatıyor” dedi.

Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dört eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonunun Başkanı Hakkı Köylü’nün açıklamasını değerlendirdi.

Hamzaçebi, Köylü’nün yapmış olduğu açıklamayla dört bakanla ilgili olarak TBMM’de bulunan fezlekelerin bir dizi pusulasına bağlanmak üzere Cumhuriyet savcılığına iade edildiğini kamuoyuna duyurduğunu belirtti.

-“BAŞBAKAN’IN TUTUMU BU SORUŞTURMANIN ÜZERİNİ ÖRTMEK OLMUŞTUR”-

17 Aralık 2013 tarihinde başlatılan soruşturmaya işaret eden Hamzaçebi, “Soruşturmanın başlamasından itibaren Başbakan’ın ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tutumu tamamen bu soruşturmanın üzerini örtmek olmuştur” diye konuştu.

Dört bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını içeren Cumhuriyet savcılığının fezlekesinin 28 Şubat 2014 tarihinde TBMM’ye intikal ettiğini hatırlatan Hamzaçebi, “Burada başroldeki oyuncu Sayın Cemil Çiçek olmuştur. Cemil Çiçek Meclis çalışmalarına devam ettiği halde fezlekeleri Genel Kurul’da okutmamak suretiyle Meclis’in tatile girmesini sağlamıştır” dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in tavrını eleştiren Hamzaçebi, “Meclis Başkanı buradaki görevini kötüye kullanmıştır. Meclis Başkanı Sayın Cemil Çiçek ile Sayın Başbakan’ın işbirliği bu suçun üzerini örtme yönündeki işbirliği ve ittifakı bundan sonra adım adım Meclis’in bütün çalışmalarına hakim olmuştur” diye konuştu.

-“MECLİS BAŞKANI’YLA BAŞBAKAN’IN DOSYALARI SIFIRLAMA İTTİFAKI SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULMASINI GECİKTİRMİŞTİR”-

5 Mayıs’ta soruşturma komisyonunun kurulmasına karar verildiğini hatırlatan Hamzaçebi, “TBMM Genel Kurulu’nda 8 Temmuz 2014 tarihinde Meclis soruşturma komisyonu kurulması kararlaştırılmıştır. İki ayı aşkın bir zamandan sonra 8 Temmuz 2014 tarihinde nihayet Meclis soruşturma komisyonu kurulabilmiştir. İlk Meclis soruşturması açılması yönündeki önergelerden bu yana tarihi dikkate alacak olursak tam 4 ay süreyle Meclis Başkanı’yla Başbakan’ın dosyaları sıfırlama ittifakı soruşturma komisyonu kurulmasını geciktirmiştir” dedi.

-“DOSYALARI SIFIRLAMA KONUSUNDA GÖREV ÜSTLENMİŞTİR-

Hakkı Köylü’nün dosyaları “sıfırlama konusunda görev üstlendiğini” iddia eden Hamzaçebi, şunları ifade etti:

“Yolsuzlukları sıfırlama konusunda görev almış olan bir başka milletvekili Sayın Hakkı Köylü bir açıklama yapıyor; ‘Biz cumhuriyet savcılığından gelmiş olan fezlekeleri o klasörler içinde yer alan eklerin bir dizi pusulası olmadığı için bir dizi pusulası hazırlanması amacıyla Cumhuriyet savcılığına iade ettik’. Öyle anlaşılıyor ki kendisi de artık bu sıfırlama operasyonunda rol almış, dosyaları sıfırlama konusunda görev üstlenmiştir.”

-“ERDOĞAN’IN BU DOSYALARI AÇMAYA YÜREĞİ YETMEZ”-

Hiç kimsenin yolsuzluk dosyalarının üstünü örtemeyeceğini kaydeden Hamzaçebi, “İsterse Hakkı Köylü olsun isterse oraya Hakkı Şehirli diye birini getirsinler, kimi getirirlerse getirsinler bu yolsuzluk soruşturmasını örtmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Hamzaçebi, Hakkı Köylü’nün tutumuna ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
“Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı’nın bu tutumu şunu açık bir şekilde ortaya koymuştur; dosyada suç vardır. Cumhurbaşkanı seçiminden önce bu dosyaların soruşturma komisyonu üyelerinin bilgisine girmesi bu suçun komisyon üyeleri tarafından delilleriyle birlikte öğrenilmesi demektir. Bundan korkuyor AKP. Korkmayanlar o dosyaları açarlardı. Öyle Haliç’te, Sadabat’ta kongre merkezlerinde dünyaya meydan okumaya gerek yok. Orada kolay dünyaya meydan okumak. Gel şu dosyaları aç da biz görelim senin yolsuzluğa meydan okumanı ama Recep Erdoğan’ın bu dosyaları açmaya yüreği yetmez. Onun yüreği yetmez bunları açmaya. O rakipsiz salonlarda kendisine itirazın, soru sorulmasının mümkün olmadığı salonlarda Kasımpaşalı üslubuyla meydan okumayı sever. Ama Kasımpaşalılar bu üsluba şunu söyler, yolsuzluk dosyasının üzerini örten üsluba Kasımpaşalılar şunu söyler, çamura yatmak. Recep Erdoğan çamura yatıyor.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları