loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan’ın şovu pahalıya patladı

Erdoğan’ın şovu pahalıya patladı
Tarih: 21.11.2013 - 11:54
Kategori: Ekonomi

Diyarbakır’da, Barzani’nin şahitliğinde evlenen 400 çiftin masrafını Aile Bakanlığı karşıladı. Başbakan da, gelinlere 1.2 milyon liralık altın taktı...

Diyarbakır’da, Barzani’nin şahitliğinde evlenen 400 çiftin masrafını Aile Bakanlığı karşıladı. Başbakan da, gelinlere 1.2 milyon liralık altın taktı

Di­yar­ba­kı­r’­da si­ya­si şo­va dö­nen top­lu dü­ğün tö­re­nin­de Baş­ba­kan Er­do­ğan ta­ra­fın­dan çift­le­re ta­kı­lan 400 ya­rım Cum­hu­ri­yet Al­tı­nı­’nın fa­tu­ra­sı ör­tü­lü öde­ne­ğe ha­va­le edil­di.
Haf­ta so­nun­da dü­zen­le­nen tö­ren­de ni­ka­hı kı­yı­lan 400 çif­te Baş­ba­kan Er­do­ğan ile Bar­za­ni ta­ra­fın­dan ve­ri­len he­di­ye­ler, Sos­yal Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Vak­fı ara­cı­lı­ğıy­la da­ğı­tıl­dı.

1 mil­yon 200 bin li­ra­lık fa­tu­ra

Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın he­di­ye­si olan yak­la­şık 300 li­ra­lık ya­rım Cum­hu­ri­yet al­tı­nı­nın fa­tu­ra­sı 1 mil­yon 200 bin li­ra. 2013 yı­lı­nın ilk 8 ayın­da 873,6 mil­yon TL’­ye ula­şan ör­tü­lü öde­nek har­ca­ma­la­rı ile ken­di ala­nın­da bir re­ko­ra sa­hip olan Er­do­ğan, Di­yar­ba­kı­r’­da­ki dü­ğün he­di­ye­le­ri­nin kay­na­ğı­nı da bu fon­dan sağ­la­dı.

Bar­za­ni ise her çif­te 1000’er do­lar ve Er­do­ğa­n’­ın tak­tı­ğı al­tı­nın beş ka­tı büyük bir al­tın ver­di. Bar­za­ni­’nin da­ğıt­tı­ğı 400 al­tın­dan sa­de­ce bi­ri 10 ta­ne kü­çük al­tı­na eş­de­ğer. Ya­ni Tür­ki­ye­’de 2,5’luk di­ye ta­bir edi­len al­tın de­ğe­rin­de. Çift­le­rin ge­lin­lik, da­mat­lık, kua­för, ni­kah, or­ga­ni­zas­yon ile ula­şım da­hil tüm mas­raf­la­rı Ai­le Ba­kan­lı­ğı­’n­ca kar­şı­lan­dı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları