loading
close
SON DAKİKALAR

'Erdoğan'ın yazlık sarayı için 40 bin ağaç kesildi' haberine erişim engeli

'Erdoğan'ın yazlık sarayı için 40 bin ağaç kesildi' haberine erişim engeli
Tarih: 15.05.2018 - 15:17
Kategori: Medya

Muğla Okluk Koyu’nda inşa edilen 300 kişilik devlet konukevi için 40 bine yakın sığla ve çam ağacının kesildiğini anlatan haber, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret içerikli’ olduğu iddiasıyla erişime engellendi.

Muğla’nın Marmaris İlçesi Okluk Koyu’nda bulunan ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği Cumhurbaşkanlığı konutu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için yıkılarak yeniden inşa ediliyor. 4 oda ve 1 salondan oluşan 230 metrekarelik Okluk Konutu’nun yerine planlanan yazlık sarayın 300 odalı olacağı belirtiliyor. Mart ayında yazlık saray için 40 bine yakın sığla ve çam ağacı kesilmiş, 24 STK, yaşanan bu ağaç katliamını protesto etmek istemişti. Ancak jandarma ekipleri, Okluk Koyu Kavşağı Yeşilbelde bölgesinde, yolu  Damperli kamyonlarla kesip; çevrecilerin basın açıklaması yapmasına izin vermemişti.

Erişim engeli getirildi 

Cumhuriyet gazetesi,  1 Mart 2018 tarihli "Erdoğan'ın 'yazlık sarayı' için 40 bin ağaç katledilmesini protesto edenlere jandarmadan 'damperli' engel" başlıklı haberine ilişkin erişim engeli getirildiğini duyurdu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları