loading
close
SON DAKİKALAR

Ergin Ataman'dan Ali Koç'a: Azmettirici Fenerbahçe Başkanı'dır

Ergin Ataman'dan Ali Koç'a: Azmettirici Fenerbahçe Başkanı'dır
Tarih: 10.06.2019 - 13:32
Kategori: Spor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko deplasmanda Anadolu Efes 76-53 mağlup ederken, müsabakanın ardından Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, sarı-lacivertli taraftarların kendisi aleyhine yaptığı tezahüratlara tepki gösterdi.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi ilk maçında Anadolu Efes’e konuk oldu. Sarı-lacivertliler, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücedeleden 56-73 galip ayrılarak dört galibiyet alan takımın şampiyon olacağı final serisinde 1-0 öne geçti ve saha avantajını eline geçiren taraf oldu.

Yenildikleri maç sonrası açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe'yi galibiyetinden dolayı kutlayarak, “Bu akşam bizden iyi oynadılar. Euroleague’deki kaybettikleri maçın bir rövanşı olarak görüyorlardı. Onur mücadelesi gösterdiler. Biz ise karşılık veremedik. Sezonun 80 yada 82. maçı. En kötü basketbolumuzu oynadık. Seride 1-0 öne geçtiler. Şimdi iki gün sonra tekrar oynayacağız. Mental olarak daha hazır hale getirmeye çalışacağız. Bu akşam mental olarak hazır değildik. Fenerbahçe ise çok kararlı gelmiş” diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarlarının kendisi aleyhinde yaptığı tezahüratların sorulması üzerine Ataman, "Son 10 senedir bu taraftar grubu tarafından maruz kaldım. İspanya'da özellikle final maçında başından sonuna kadar bir grubun ağır hakaretlerine maruz kaldım. Ben de o günkü heyecanla, sonuçta final maçı oynuyorsunuz bir tepki verdim. Bu tepkim tüm Fenerbahçe camiasına değildi. Orada bana küfür ve hakaret eden kişilereydi. Ancak bugün burada oluşan ortam Fenerbahçe Kulübü Başkanının (Ali Koç) açıklama ve azmettiricisidir. Kendisi söyledi, 'Fenerbahçe arenada Ergin Ataman'ı nasıl koruyacağız' diye. O günden beri sosyal medya üzerinden bütün hesaplarıma gelen yüzlerce tehdit ve ağır hakaret var. Bunları bir basın toplantısında gösteririm ama yayınlamıyorum. İnsanın insanlıktan utanacağı hakaret ve küfürler var. Bu akşam da bunları gördük. Bunları azmettiren kişi de Fenerbahçe Kulübü Başkanıdır. Bu şekilde devam ettiği takdirde Fenerbahçe arenaya gitmeyeceğim" dedi.

OBRADOVİC: RAKİP KİM OLURSA OLSUN SAYGI DUYMALARINI İSTERİM

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ise maç sonrası yaptığı basın toplantısında, Anadolu Efes maçını EuroLeague yarı finalinin intikamı olarak görüp görmediğine ilişkin soruya, “Biz kesinlikle böyle düşünmüyoruz. Rakibimize her zaman saygı duyuyoruz. Çok kaliteli bir kadroya sahipler. Biz de kendi oyunumuzu oynuyoruz. Sadece Türkiye Ligi olduğu için çok farklı kadrolar olarak oynuyoruz. Tabii ki eksiklerimizle birlikte” şeklinde yanıt verdi.

Ergin Ataman’ın maç sonu yaptığı açıklamalara ilişkin ise Obradovic, “Bu ona sorulacak bir soru, bana değil. Sezon başından beri defalarca tekrarladığım bir şey var. Taraftarlarımızdan her zaman bize destek olmalarını isterim. Rakip kim olursa olsun saygı duymalarını isterim. Değişen bir şey yok. Aynı şeyi tekrar ediyorum. Anadolu Efes takımına ve bütün üyelerine saygılı olmaya davet ediyorum” diye cevapladı.

MAHMUTOĞLU: TARAFTARIMIZ ÖNÜNE GELEN HERKESE BÖYLE DAVRANMIYOR

Fenerbahçe kaptanı Melih Mahmutoğlu ise gazetecilerin Ergin Ataman’a yapılan tezahüratlarla ilgili sorusuna, “Bunu aynı şekilde Ergin Ataman’a sordunuz mu? Baskonia’da neler olduğunu? Ona sorun, ondan sonra bana sorabilirsiniz. O zaman ben cevaplarım. Biz o gün neler olduğunu televizyondan gördük. Tribünlerde de neler olduğunun farkındayız. Biz basketbolcuyuz. Sahaya da ne olması gerekiyorsa onu yansıtmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe taraftarı önüne gelen herkese bu şekilde davranmıyor. Vardır bir bildikleri. Tasvip ettiğimi söylemiyorum ama en son Vitoria’da olanları gördük. Siz de görmüşsünüzdür. Sizlerden biraz daha cesur olmanızı bekliyorum. O zaman sorabilirdiniz ama kimse cesaret edip sormadı. Şimdi bana soruyorsunuz. Final serisinden sonra istediğiniz bütün soruları büyük bir cesaretle cevaplayabilirim” şeklinde yanıtladı.

Final serisinin ikinci maçı, 11 Haziran Salı günü saat 18.45’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları