loading
close
SON DAKİKALAR

Erkan Baş; 'Bugün kendilerinden başka kimin ne işine yarayacağını bilmediğimiz OHAL'in peşindeler'

Erkan Baş; 'Bugün kendilerinden başka kimin ne işine yarayacağını bilmediğimiz OHAL'in peşindeler'
Tarih: 10.02.2023 - 06:04
Kategori: Siyaset

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, dünyanın hiçbir yerinde doğal afetlerin sonuçlarının, Türkiye'deki kadar yakıcı, yıkıcı olmadığını ileri sürdü.

TİP Genel Başkanı Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, büyük bir doğal afetle karşı karşıya kalındığını, on binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Erkan Baş; Vatanseverlik sağı solu tehdit etmek, kabadayılık yapmak değildir; vatanseverlik "İtibardan tasarruf olmaz" haysiyetsizliği hiç değildir, saraylarda oturmak, vatandaşına fırça atmak, insanlar feryat ederken telefonuyla oynamak, protestoculara sırıtmak vatanseverlik değildir.

Hükümetin, duyarsız yaklaşımları sonucu vatandaşların enkaz altında kaldığını öne süren Baş, "Bugün kendilerinden başka kimin ne işine yarayacağını bilmediğimiz OHAL'in peşindeler." dedi.

Baş, ortada doğal bir olayın olduğuna, engellenemeyeceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ama sonuçlarının bu kadar yıkıcı, bu kadar büyük kayıplara neden olmasını engellemek hepimizin elinde. İktidar, eğer canımızın bir kıymeti olsaydı, geride kalan 22 yılda gerekli önlemleri alırlardı. Dünyanın pek çok yerinde benzer doğal afetler gerçekleşiyor ama hiçbir yerinde doğal afetlerin sonuçları bizim ülkemizdeki kadar yakıcı, yıkıcı, can acıtıcı olmuyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları